Toon zoekbalkToon menu

Coronavirus

Ook jij bent het Kennisplein; zeker nu! 19/03/2020

De ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus gaan razendsnel. Er is een enorme stroom aan informatie, maar het is soms moeilijk te vinden of ingewikkeld.

Betrouwbare dokter met opgeheven vingerHet Kennisplein Gehandicaptensector wil relevante informatie met betrekking tot (ondersteuning van) mensen met een verstandelijke beperking bundelen en op een makkelijke manier voor jou beschikbaar maken, om je snel en overzichtelijk op de hoogte te brengen wat de maatregelen voor je werk betekenen.

Deel je kennis

coronavirus-gehandicaptenzorgAls begeleider ben je onmisbaar als bron voor waardevolle kennis. Daarom hopen we op jullie medewerking voor ons verzoek om je kennis te delen:

Heb je tips of nieuws over corona en de gehandicaptenzorg? Ga voor je het bericht naar ons opstuurt het volgende na:

  • De informatie gaat over het coronavirus en is relevant voor begeleiders in de gehandicaptensector.
  • De informatie is landelijk relevant.
  • De informatie is niet alleen interessant voor een specifieke zorgorganisatie.
  • De informatie die erin staat is juist en actueel. Bij twijfel hierover plaatsen we niet en/of verwijderen we deze content.
  • Het is ‘statische informatie’ en geen tijdelijk nieuws.
  • Vermeld de bron.

N.B. Door nieuwe inzichten en informatie kan het zijn dat we de door jou geleverde informatie op een later moment weer verwijderen van het Kennisplein Gehandicaptensector. In dat geval brengen we je hier (in verband met capaciteit) niet van op de hoogte.

corona-virus-gehandicaptenzorg

Informatie over het coronavirus

Je vindt op het Kennisplein algemene informatie over het virus, specifieke informatie voor je werk in de gehandicaptenzorg, (voorlichtings)materialen, er is een rubriek ‘Praten over corona’ en ‘Maatregelen op de werkvloer’. Overal geven we duidelijk aan via wat de bron van informatie is, zoals RIVM of GGD of dat het om een praktijkverhaal gaat. 

Ga naar de informatie over coronavirus en de gehandicaptenzorg

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.