Toon zoekbalkToon menu

Inclusie

B-Team dient petitie in voor Onbeperkt Openbaar Vervoer 17/08/2017

Het B-Team van KRO-NCRV wil dat het openbaar vervoer toegankelijker moet worden voor iedereen. Om deze reden is het B-Team een petitie gestart. Ze willen de petitie in de Week van de Toegankelijkheid, van 2 tot 7 oktober 2017, in Den Haag aanbieden.

kro-ncrv-b-team-petitie-toegankelijkheid-openbaar-vervoer-staatssecretaris-Van-Rijn

“Hoe meer handtekeningen onder de petitie staan hoe meer druk we kunnen uitoefenen. Dus als jij ook vindt dat iedereen recht heeft op Onbeperkt Openbaar Vervoer, Teken dan hier de petitie.”

Blokkades tijdens het reizen

Onbelemmerd met het openbaar vervoer reizen is voor veel mensen met een beperking in Nederland lastig. Zo is bijvoorbeeld 98% van de bussen toegankelijk, maar slechts 46% van de bushaltes. Als rolstoeler met de trein reizen is al helemaal een opgave. Daarom heeft het B-Team van No Limits Network (KRO-NCRV) een petitie opgesteld waarin ze aan staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vragen ervoor te zorgen dat al het nieuwe materieel dat vanaf nu wordt aangeschaft voor het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk is. BN’ ers als Gijs Staverman en Marc de Hond steunen het B-Team met hun campagne.

Wat staat erin de petitie?

In de petitie vraagt het B-Team aan de staatssecretaris om aandacht te geven aan de onderstaande punten, namelijk:

  • Alle nieuw aangeschafte bussen, trams, metro’s en treinen moeten voorzien zijn van diverse hulpmiddelen voor mensen met een beperking. Bij hulpmiddelen kun je denken aan een zelfstandige instap (schuiftrede en voldoende ruimte voor rolstoelen).
  • Goede voorlichting en informatie aan reizigers met een beperking.
  • De stations en perrons moeten voor alle vormen van openbaar vervoer tijdig worden aangepast, zodat er ook daadwerkelijk gebruik gemaakt kan worden van het nieuwe materieel. Dit kan bijvoorbeeld door de hoogte aan te passen voor een gelijke instap.

Wie zitten er in het B-Team?

Het B-Team staat voor het Betere Team is een web only programma van de KRO-NCRV. Er worden onder andere consumentenproblemen van mensen met een beperking aan de kaak gesteld. Het B-Team wordt gemaakt door en voor jongeren met een beperking. De reporters van het B-Team zijn Denise Stoopen, Lex Bekkernens, Danny Smoorenburg, Calvin Punter en Marlyn Tibbert. Vanaf september is het B-Team te zien op het YouTube kanaal en de Facebook pagina van No Limits Network.

Bron: KRO-NCRV

Lees ook:

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.