Toon zoekbalkToon menu

Gezocht: beweegvormen en materialen voor mensen met een verstandelijke beperking 27/05/2020

Heb jij binnen de huidige regels een vorm gevonden om toch te kunnen sporten met mensen met een verstandelijke beperking? Gehandicaptensport Nederland en haar leden zijn op zoek naar beweegvormen en nieuwe materialen. Deel jouw ideeën en tips! 


Heb je ideeën en tips om bewegen te bevorderen? Neem contact op met Jasmijn van der Hamsvoord via het mailadres j.vanderhamsvoord@gehandicaptensport.nl ​of bel 030 307 78 90.

Bewegen stimuleren noodzakelijk?

Mensen met een verstandelijke beperking bewegen te weinig. Dat weten we uit praktijkervaring en wetenschappelijk onderzoek. Bewegen is voor hen niet vanzelfsprekend. Dat komt onder meer omdat ze voor beweging vaak afhankelijk zijn van anderen. Ook zijn reguliere activiteiten soms niet geschikt voor deze doelgroep.

Hoeveel beweegt jouw cliënt?

Voor meer beweging door je cliënt moet je eerst weten hoeveel zij of hij nu beweegt. En wat bijdraagt aan beweging of juist niet. Daar zijn meerdere methoden voor beschikbaar:

https://www.youtube.com/watch?v=RK9gRVs2QYM

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Else van der Plaats 4/6/2020

https://www.sheerenloo.nl/slim
Op de website van 's Heeren Loo / Slim kun je ook beweegtips vinden. Klik of kopieer hiervoor op bijgaande link en zet de filter op 'Bewegen'.


Beweegteam Siza 's Koonings Jaght 29/5/2020

Als reactie op dit artikel bieden wij onze website https://www.sizabaf.nl/SizaSports aan. Op deze website zijn beweegactiviteiten te vinden, ook beweegactiviteiten op 1,5 meter afstand!