Toon zoekbalkToon menu

Zorgtechnologie

Organisaties aan de slag met technologie 16/02/2017

Ambitie Technologie van start! Op 13 februari was de aftrap van de eerste ambitie ‘Technologie maakt het leven zoveel menselijker’.

Vilans logo

7 partijen uit de gehandicapten- en ouderenzorg presenteerden in korte pitches hun ideeën om de ambitie waar te maken.

In 2017 wil Vilans meer samen met het veld programmeren en samenwerken. De organisatie nodigt mensen gedurende het hele jaar uit om ideeën in te sturen om de zorg te verbeteren.

Gehandicapten- en ouderenzorg

Ambitie Technologie van Vilans

Na de pitches is een start gemaakt met het uitwerken van de ideeën tot concrete projecten die bijdragen aan goede zorg thuis of projecten die aansluiten bij het VN-verdrag. De ideeën zijn te verdelen in 3 groepen voor zowel de ouderen- als gehandicaptenzorg:

  • Inclusieve samenleving;
  • Zelfstandig wonen en beleving;
  • Gedrag en gewoonten

Vervolg ambitie Technologie

De samenwerkende partners werken de ideeën uit naar concrete (project)voorstellen. Vilans verbindt en begeleidt het proces en kan op inhoud en onderzoek samenwerken. Een van de deelnemers gaf aan: ‘Je ziet dat er veel overlap is in de problematiek en wat er leeft binnen thuiszorg, intramurale zorg én de gehandicaptenzorg. Zoveel verschillen we eigenlijk niet van elkaar. Nu kunnen we onze gezamenlijke kennis goed benutten.’

Meedoen?

Werk je in een zorgorganisatie en wil je alsnog aansluiten bij 1 van de 3 initiatieven? Mail dan je bijdrage uiterlijk 25 februari 2017 naar j.vesseur@vilans.nl.

Bron: Vilans.nl

Lees meer over technologie

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.