Toon zoekbalkToon menu

Ernstige meervoudige beperking

Leernetwerk EMB in het vizier: wat gaan we doen? 01/10/2018

'EMB in het vizier' (Gewoon Bijzonder) gaat tweede fase in en laat kennis vanuit de verschillende perspectieven bij elkaar komen.

Op 21 november is het zo ver: de eerste leernetwerkbijeenkomst van EMB in het vizier. Hoe kun je mensen met EMB op een goede manier ondersteunen? Deze vraag staat centraal in dit deelproject van Gewoon Bijzonder. Vanaf de komende maand gaan 11 organisaties aan de slag met dit vraagstuk.

emb-vizier-leernetwerk-ernstig-gewoon-bijzonder

Fase 2: wat gaan we doen?

Alle deelnemers zijn inmiddels compleet. 11 organisaties staan te popelen om met hun eigen vraagstuk - hoe zij de ondersteuning van mensen met EMB kunnen verbeteren - aan de slag te gaan:

  • Amarant
  • Cello
  • Esdege-Reigersdaal
  • de Marius Meijboom | Omega, Cordaan & Ons Tweede Thuis
  • Prinsenstichting
  • Sherpa
  • Siza
  • Syndion
  • de Twentse Zorgcentra
  • Zuidwester

Iedere organisatie kiest een deelvraagstuk waar zij het komende jaar hun aandacht op zullen richten, onder begeleiding van een coach. Na de eerste bijeenkomst op 21 november zullen de deelnemers zich aan jullie voor te stellen en hun vraagstuk presenteren.

Lancering leidraad

Tijdens de start van het leernetwerk wordt ook de leidraad gepresenteerd. De afgelopen tijd is hard gewerkt aan een mooie bundeling van bruikbare kennisproducten die je zowel offline als online kunt gebruiken in de ondersteuning van mensen met EMB. In de leidraad staat ook een heldere visie beschreven.

Denk mee!

Een aantal mensen heeft bij ons aangegeven mee te willen denken over de leidraad. We nemen hun inzichten en ervaringen mee bij de ontwikkeling van de nieuwe leidraad over EMB. Dit doen we via de app Upinion. Wil jij ook met ons mee meedenken? Laat het ons weten. Via de app stellen we je een aantal korte vragen, in de vorm van een chatbericht. Je kunt via je telefoon of tablet de antwoorden eenvoudig intypen.

We hebben inmiddels al wat eerste reacties opgehaald:

“Naast alle kennis over EMB moet er ook iets in staan over de begeleider. Contact begint bij jezelf en goed contact is essentieel, maar is bij deze groep vaak moeilijk.”

“De leidraad moet werkbaar en goed toepasbaar zijn in de praktijk in het werken met cliënten met EMB.”

“Graag veel voorbeelden en pakkende uitwerkingen toevoegen.”

Laatste plekken vrij voor buitenring

Daarnaast hebben we nog een paar laatste plekken vrij voor mensen/organisaties in de ‘buitenring’. Wil jij actief volgen wat de binnenring aan het doen is? Met hen meedenken? Kosteloos de leernetwerkbijeenkomsten bijwonen waar je kunt meewerken aan de leidraad en kunt leren van de ervaringen van de binnenring?

Over EMB in het vizier

Het project ‘EMB in het Vizier’ is een onderdeel van Gewoon Bijzonder, een cocreatie tussen Kennisplein Gehandicaptensector en het platform EMG. We halen kennis op uit de praktijk, we bundelen dat en maken de informatie - met een leidraad - beschikbaar voor álle zorgprofessionals in de zorg voor mensen met EMB.

Gewoon Bijzonder

Het project EMB in het vizier  is onderdeel van het Nationaal Programma Gehandicapten Gewoon Bijzonder.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.