Toon zoekbalkToon menu

Kinderwens en ouderschap

Podcasts over de interventiemethodiek HouVast voor ouders met een LVB 16/08/2022

Ouders met een licht verstandelijke beperking hebben vaker psychische of fysieke klachten, een complex verleden, armoedeproblematiek en een beperkt steunend netwerk. Deze ouders ervaren regelmatig opvoedstress die van invloed is op de ouder-kindrelatie. Expect Jeugd heeft HouVast ontwikkeld, een ondersteuningsprogramma voor deze ouders. In deze podcastreeks wordt ingegaan op HouVast.

Podcasts

De eerste podcast van studio HouVast gaat over de interventiemethodiek HouVast en de werkzame elementen hiervan. Mede-ontwikkelaar Marcia Lever gaat hierover in gesprek met gedragsdeskundige Mirthe Veelenturf en gezinswerker Heleen Grooters die HouVast toepassen bij de ondersteuning van gezinnen vanuit Middin.

In de tweede podcast staat de samenwerking in de keten centraal. Janine Uijldert, werkzaam als gezinsvoogd bij de William Schrikker Stichting praat met gezinswerker Rhianne de Klein en gedragsdeskundige Amber Joost, beiden werkzaam bij zorgorganisatie Cordaan. Zij praten over de rol en taak die elk van hen heeft in het ondersteunen en begeleiden van een gezin waarbij er sprake is van een complexe opvoedsituatie en de kinderen onder toezicht staan.

Klik hier voor podcast aflevering 1 via de site van HouVast. 
Klik hier voor podcast aflevering 2 via de site van HouVast. 

Klik hier voor de Spotify-pagina met alle afleveringen. 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.