Toon zoekbalkToon menu

Zorgtechnologie

Mini-interview met Sanne van der Hagen 17/04/2018

Sanne van der Hagen doet de plenaire aftrap van de Kennismarkt 2018. 'Waarom is innoveren belangrijk voor jou? Wat is jouw drijfveer/trigger om te innoveren? Hoe kom je uit de dagelijkse sleur en zorg je er voor dat je verrast blijft? Op de Kennismarkt deelt ze een aantal tips. Sanne heeft ook een aantal stellingen op een rij gezet en we zijn benieuwd naar jouw mening. 

stellingen-sanne-hagen-innovatie-innoveren-kennismarkt

Door nieuwe technologieën kunnen ouderen en mensen met een beperking dingen die voorheen onmogelijk waren. Met een interactieve insteek maakt Sanne duidelijk wat innovaties zijn, welke mogelijkheden deze innovaties bieden en waarom het zo belangrijk is dat ook zorgmedewerkers en cliënten bij de ontwikkeling ervan betrokken zijn.

Innovatie

'Innovatie zelf is niks. Innovatie laden daar gaat het om. Innovatie is een concreet plan of app. Waar het werkelijk om gaat is innoveren, of te wel het opgang brengen van een beweging.' Sanne geeft aan dat het gaat om de uitwerking van een innovatie. Alleen dan ben je met elkaar aan het vernieuwen,' aldus Sanne van der Hagen.

'We kunnen het bijna niet bijhouden. Er zijn zoveel nieuwe innovaties, waardoor je kan zeggen dat er sprake is van een opeenstapeling. Daarom is het goed om te onderzoeken wat mensen beweegt en wat hen in beweging zet.' Er wordt veel gevraagd van zorgmedewerkers. Maar wat is bij innovatie nu eigenlijk belangrijk? Bij innoveren zijn een aantal voorwaarden belangrijk, namelijk:

  • tonen van empathie
  • verrassingselement
  • nieuwsgierig zijn
  • beslissingen maken
  • vragen stellen (verbeter je de huidige situatie of ga je aan de slag met iets nieuws?)

Meer informatie

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.