Toon zoekbalkToon menu

Verstandelijke beperking

Emotieapp en scriptie seksuele ontwikkeling winnen Jan van der Kruis en Anton Došen prijs 04/05/2017

Jolien Rheiter wint met haar scriptie over de seksuele ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking de Anton Došen Scriptieprijs. Ilse van Assen en Marion Jongerius winnen met de emotieapp GetGrip de de Jan van der Kruis Innovatieprijs.

 

De prijzen werden op 20 april tijdens het symposium van de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (Tranzo, Tilburg University) uitgereikt.

Anton Došen Scriptieprijs

Anton Dosenprijs
Jolien Rheiter ontvangt de Anton Došen Scriptieprijs

De Anton Došen Scriptieprijs werd voor de vierde keer uitgereikt aan de auteur van de meest vernieuwende masterscriptie op het gebied van onderzoek bij mensen met een verstandelijke beperking. Jolien Rheiter wint met haar scriptie vanuit de Open Universiteit over seksuele ontwikkeling.

In dit winnende onderzoek werd een vragenlijst ontworpen en gevalideerd die de seksuele ontwikkeling van mensen met verstandelijke beperking in kaart brengt. Jolien ontving de prijs uit handen van em. prof. dr. Anton Došen zelf. Voor de winnaar is een bedrag van 5000 euro beschikbaar gesteld en de mogelijkheid om de winnende scriptie (in verkorte vorm) te publiceren in het tijdschrift Orthopedagogiek: Onderzoek en Praktijk.

Jan van der Kruis Innovatieprijs

Jan van der Kruis prijs
Ilse van Assen en Marion Jongerius ontvangen de Jan van der Kruis Innovatieprijs

De Jan van der Kruis Innovatieprijs werd voor de derde keer uitgereikt en is bestemd voor producten waarbij sprake is van innovatie, aandacht is voor langdurige zorgrelaties en een brug wordt geslagen tussen theorie en praktijk. De jury koos Ilse van Assen en Marion Jongerius, beiden als psychomotorisch therapeut werkzaam bij Zuidwester, met de Emotieapp GetGrip als winnaar.

Emotieapp GetGrip

GetGrip geeft de therapeut en de cliënt met emotie-regulatieproblemen de mogelijkheid om met gebruik van smartphone of tablet te werken aan emoties en gevoelens. De integratie van GetGrip binnen zorgplatform Quli zorgt ervoor dat de cliënt, therapeut en verwanten digitaal kunnen communiceren binnen een beveiligde omgeving.

De Emotieapp GetGrip heeft volgens de jury een innovatief karakter, is potentieel toepasbaar voor verschillende doelgroepen en is maatschappelijk relevant. Ilse en Marion ontvingen de prijs uit handen van mr. Jan van der Kruis zelf. Voor de winnaar is een bedrag van 5000 euro beschikbaar gesteld.

Meedoen?

Aanmelden kan vanaf half juni 2018 via de website van de Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking. Op deze website staat ook meer achtergrondinformatie over beide prijzen.

Bron: Klik.org

Lees ook

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.