Toon zoekbalkToon menu

Eigen regie

Middin lanceert app seksuele voorlichting 21/09/2015

Middin lanceert de gratis digitale app 'Lief en lijf'. De app geeft seksuele voorlichting aan jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB).

Seksuele voorlichting app

Cliënten met LVB zijn vaak niet goed voorgelicht en vinden het moeilijk om over seksualiteit te praten en toe te geven dat ze sommige dingen niet weten. Daardoor hebben ze vaak problemen met seksualiteit, zoals seksueel misbruik, loverboyproblematiek, ongewenste zwangerschappen en geslachtsziekten.

Aanvulling op voorlichting door begeleiders

Middin ziet de app als een aanvulling op de persoonlijke voorlichting door begeleiders. Cliënten kunnen zelf gericht informatie opzoeken. Door duidelijke informatie in tekst, afbeeldingen en video, worden vragen over seksualiteit laagdrempelig beantwoord. De mogelijkheid om zelf gemakkelijk informatie te vinden, maakt de cliënt zelfredzamer.

De app is ontwikkeld in samenwerking met zorgmanagers en gedragsdeskundigen van Middin zelf en is getest door cliënten. Inmiddels hebben binnen twee weken ruim 200 cliënten de app gedownload en gebruiken zij deze actief. De app 'Lief en lijf' is gratis te downloaden voor Apple.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.