Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Serious Game 'Jij & Ik' bijna klaar 15/07/2018

In Utrecht kwamen de makers, de opdrachtgevers van het netwerk sociale relaties & ICT, acteurs, ‘voice over’ en scriptschrijver van de serious game ‘Jij & ik’ bij elkaar voor een presentatie van de game. De game is zo goed als klaar en zal vanaf september getest worden door volwassenen met LVB (18+).

serious-game-beperking-lvb-onderzoek-ict-sociale-relaties

De serious game 'Jij & Ik' is een van de deelprojecten van het Gewoon Bijzonder-project Sociale relaties bevorderen met ICT. De onderzoekers ontwikkelen een computerspel dat zowel leuk als leerzaam is voor volwassenen met een LVB. Het spel richt zich op het bevorderen van het vermogen om na te denken over eigen gevoelens en gedachten én die van de ander (mentaliseren).

game-testers-acteurs-ict-gewoon-bijzonder-lvb   game-testers-gezocht-lvb-onderzoek

Uitbeelden van emoties

De aanwezigen kregen een demonstratie van het eerste level van de game. Dit gaf een goed beeld van de vragen die gesteld worden aan een speler over zijn/haar eigen gevoelens. Daarnaast werden filmpjes van alle 8 levels van het spel getoond. De filmpjes nemen de speler mee op de reis die Mo maakt naar zijn vriendin Emily in Amerika. Tijdens deze filmpjes komen allerlei verschillende emoties aan de orde. De acteur die Mo speelt, is het gelukt om deze emoties op een bijzonder goede manier uit te beelden. Net als in level 1, worden ook over deze emoties vragen gesteld aan de spelers

Projectleider Paula Sterkenburg bedankte de makers voor hun enorme inzet voor de game, waarmee zij inmiddels 15 maanden bezig zijn geweest. Co-onderzoeker Martijn zei erg tevreden te zijn over het resultaat. Hij was vanaf het begin bij de ontwikkeling van de game betrokken en vond dat alle suggesties goed zijn meegenomen in het eindresultaat. Hij was blij met de humor in de filmpjes. Onderzoeker Suze van Wijngaarden lichtte daarna kort toe hoe het vervolgonderzoek vanaf september er uit zal zien. Voor dit onderzoek worden nog deelnemers gezocht.

Oproep: deelnemers gezocht!

Het onderzoek naar het leerzame computerspel 'Jij & Ik' gaat in september van start. Daarom zijn de onderzoekers op zoek naar volwassenen met een LVB die het leuk vinden om mee te doen aan het onderzoek. Als je meedoet, spreekt een onderzoeker drie keer met je af om vragenlijsten in te vullen en je speelt het computerspel 'Jij & Ik'. LVB cliënten van Bartiméus, Ons Tweede Thuis, ASVZ en Cordaan zullen een brief ontvangen met meer informatie over het onderzoek. Geen zin om te wachten? Meld je alvast aan via onderstaande button.

Aanmelden

Sociale relaties bevorderen met ICT

Het project Sociale relaties bevorderen met ICT wil sociale relaties bevorderen met hulp van geavanceerde technologie. Zoals ondersteuning van zorg met technische middelen zoals met domotica. Het project richt zich op mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving. In totaal zijn er 3 deelprojecten. Naast de serious game wordt er ook gewerkt aan het instrument Aansluiten & stimuleren en aan de Hi Sense app.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.