Toon zoekbalkToon menu

Meer dan 2,5 miljoen Nederlanders hebben een niet-zichtbare beperking 05/10/2018

Iedere professional, die met cliënten, klanten, patiënten, huurders of burgers te maken heeft, kent ze: mensen die anders reageren dan anderen. Grote kans dat je dan te maken hebt met iemand met een beperking, die niet direct zichtbaar is. Er zijn namelijk meer dan 2,5 miljoen Nederlanders, die zo’n beperking hebben.

gehandicaptensector-vastlopen-beperking-trendrapportMaar het is niet altijd eenvoudig om iemand met een beperking te herkennen en daar op de juiste manier mee om te gaan. En dat terwijl de juiste manier van benaderen essentieel is voor een prettige werkrelatie met je cliënt.Concreet en praktijkgericht

Speciaal voor professionals die in hun werk te maken kunnen krijgen met mensen met een beperking biedt MEE diverse praktijkgerichte trainingen. In deze trainingen leer je hoe je beperkingen herkent en hoe je effectief communiceert met deze mensen. Je krijgt daarbij concrete handvatten, afgestemd op je eigen praktijksituatie.

Trainingen

MEE heeft meer dan 70 jaar ervaring met het ondersteunen van mensen met een beperking. De trainers van MEE combineren deze unieke expertise met inzichten uit onderzoek en wetenschap, en hun eigen praktijkervaring met mensen met een beperking. MEE biedt trainingen op het gebied van herkennen van en omgaan met:

  • mensen met een lichte verstandelijke beperking
  • mensen met autisme
  • mensen met niet-aangeboren hersenletsel
  • mensen met verward gedrag, dat te maken heeft met een beperking

We geven zowel basistrainingen als verdiepingstrainingen gericht op een specifiek thema, zoals bijvoorbeeld ‘Schuldhulpverlening voor mensen met een lichte verstandelijke beperking’.

Diverse vormen

Je kunt hierbij kiezen uit verschillende trainingsvormen: e-learnings, klassikale cursussen, workshops en incompany-trainingen. Hierbij zijn allerlei combinaties mogelijk. Nieuw zijn onze klassikale trainingen voor individuele professionals.

Kwaliteitskeurmerk

Onze academie is CRKBO gecertificeerd en veel van onze trainingen dragen een kwaliteitskeurmerk (accreditatie) van Registerplein en het SKJ. Meer informatie over het trainingsaanbod kun je hier terugvinden.

Meer informatie:

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.