Toon zoekbalkToon menu

11 tips voor vakantie vieren met een beperking 11/10/2018

Reizen voor mensen met een beperking zijn in opkomst. De reisindustrie biedt steeds meer diensten en accommodaties aan die voor hen geschikt zijn. Ondertussen is er een enorme hoeveelheid informatie beschikbaar over begeleide en toegankelijke reizen, vaak afkomstig van reizigers met een beperking zelf.

vakantie-rolstoel-beperking-gehandicaptenzorgDe behoeften van elk persoon met een beperking zijn anders. Daarom heeft Visumvoor.com 11 tips voor een onbezorgde vakantie voor reizigers met een beperking en hun metgezellen.

Ga jij op reis met iemand met een beperking? Lees hier alvast enkele tips:

  1. Verstrek genoeg informatie. Niet alle reisorganisaties zijn bekend met het ‘jargon’ van toegankelijke of begeleide reizen, mogelijk ook niet met medische termen. Geef zoveel mogelijk details door, denk aan wat de persoon met een beperking wel en niet kan en mag. Maak het vooral niet minder belangrijk.
  2. Zorg in het buitenland. Reis met een verklaring van de arts. Zorg voor een nummer dat je in een noodsituatie kunt bellen. Het is ook handig dat je goed op voorhand weet hoe het zit als je in het buitenland zorg nodig hebt.
  3. Controleer vaccinatieadvies. Vraag het vaccinatieadvies op van het land waar jullie heen gaan.
  4. In het vliegtuig. Vraag bij landing aan de stewardess hoe de service is geregeld bij aankomst en hoe het vertrek moet verlopen.

Lees alle tips op de website van VisumVoor.

Bron: VisumVoor

Lees meer over initiatieven voor mensen met een beperking

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.