Toon zoekbalkToon menu

Licht verstandelijke beperking

Zo bereid je LVB'ers voor op de verkiezingen 18/02/2019

Hoe kun je mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) zo ondersteunen zodat ze gebruik kunnen maken van hun stemrecht? ProDemos geeft workshops om ze voor te bereiden op de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019.

stemmen-verkiezingen-lvbZorgaanbieders in de gehandicaptenzorg kunnen zich aanmelden voor een workshop die Prodemos gratis op de locatie verzorgt. Het enige wat zorginstellingen hoeven te doen is een trainer reserveren bij ProDemos, zorgen voor een locatie en zorgen voor voldoende deelnemers.

De onderstaande onderdelen maken deel uit van de workshop: 
  • interactiviteit
  • informatie over de Povinciale Staten
  • oefenen met stemmen
  • gesprek met één of meerdere (lokale) politici 

Praktische hulpmiddelen

Hieronder staan een aantal praktische hulpmiddelen voor je op een rij: 
  • Stem jij ook?-toolbox. Deze toolbox is gratis en staat boordevol informatie: een handleiding, PowerPoint, filmpjes en materialen.
  • ProDemos begeleidt twaalf bijeenkomsten op locatie. Je kunt een aanvraag doen om een begeleider een workshop te laten geven. Dit kan tussen 7 en 19 maart 2019. 
  • Gratis pakket van de Stem jij ook-Verkiezingskrant (25 stuks per pakket). De krant is gemaakt voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Elk pakket bevat een A2-poster met uitleg over hoe je kunt stemmen. 

Filmpjes

Op de website stemjijook.nu staat informatie over verkiezingen en stemmen, speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Voor professionals is er ook informatie te vinden over het aanbod van ProDemos.

Bron: VGN

Lees meer over de verkiezingen

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.