Toon zoekbalkToon menu

Zorgtechnologie

Eerste vernieuwende projecten opgeleverd tijdens Health Deal Hackaton 22/03/2017

Op 16 maart vond in Het Dorp in Arnhem een hackathon plaats van Academy Het Dorp. Hierin droegen 100 innovators oplossingen aan voor alledaagse vraagstukken voor mensen met een beperking.

Health Deal Academy voor innovatie in de zorg

De bijeenkomst was een volgende stap na het sluiten van de Health Deal met de ministeries van VWS en EZ. Door expertise te combineren van cliënten, het bedrijfsleven, kennisinstellingen, zorginstellingen en start-ups worden vraagstukken opgelost om mensen zo onafhankelijker van zorg te maken.

Unieke samenwerking

De innovators gingen verder met elkaar in gesprek om kansrijke projecten te definiëren. Hierbij werden deelnemers met zeer diverse achtergronden bij elkaar gezet om te leren van elkaars expertise. Dat is meteen het unieke van Academy Het Dorp: door samenwerking tussen verschillende partijen een aantoonbaar waardevol product opleveren.

Slimme oplossingen

Dit leidde tot een aantal concrete projecten, zoals het ontwikkelen van een slimme interfaceoplossing voor Siza cliënt Mathijs die graag met zijn joystick FIFA wil spelen of een lerende robot voor Anne die haar hulp kan bieden bij bijvoorbeeld huishoudelijke taken zoals de was in de wasmachine te doen. De partners van de Academy Het Dorp gaan nu aan het werk om dit jaar nog slimme oplossingen te ontwikkelen met en voor mensen zodat zij een zelfstandiger leven kunnen leiden.

Bron: Academy Het Dorp

Lees ook

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.