Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Verslag Klankbordgroep NAH-Kennisnetwerk: passie en noodzaak 06/07/2018

Op 25 juni vond de derde Klankbordgroepbijeenkomst van het NAH-Kennisnetwerk Gewoon Bijzonder plaats. De Klankbordgroep bestaat uit zo’n 20 ervaringsdeskundigen en naasten van mensen met hersenletsel. De Klankbordgroepleden denken mee over de onderzoeken in het netwerk, adviseren onderzoekers en delen hun ervaringen met participatie met hersenletsel.

nah-kennisnetwerk-klankbordbijeenkomst-hersenletsel
                                 'Klankbordgroep in actie'

Doel van de bijeenkomst

In deze bijeenkomst werd teruggeblikt op de activiteiten van het netwerk, zoals de site visit van ZonMw en de cabriotraining die een deel van de Klankbordgroepleden volgde. De projectleiders van de deelprojecten hebben een update gegeven van hun onderzoek en feedback ontvangen van de ervaringsdeskundigen op vraagstukken die op dit moment spelen. Bekijk hier de hand-outs van de presentaties.

Nieuw lid

De Klankbordgroep verwelkomde een nieuw lid dat ons vond via het filmpje van co-onderzoeker Anita Govaers. Zij maakte een vlog voor het congres Focus op Onderzoek op LinkedIn. Deze vlog werd meer dan 11.500 keer bekeken (!), waarmee zij zowel professionals als ervaringsdeskundigen heeft geïnspireerd om zich in te zetten voor het verspreiden van kennis over NAH. Benieuwd naar de vlog? Bekijk het filmpje hier terug

“Ik vind”

Aan het begin van de Klankbordgroepbijeenkomst gaven Henriëtte Sandvoort en Sofie Sergeant een workshop over ‘feedback geven’. Wat iedereen leerde, kon meteen in praktijk worden gebracht tijdens de brainstorms die volgden.

Hardop denken

Na de bijeenkomst was er voor ervaringsdeskundigen een mogelijkheid om deel te nemen aan de ‘think-aloud’ test van de MDS-NAH (deelproject 1). Hierbij vulden deelnemers een vragenlijst in over hoe het met hen ging, terwijl zij hardop vertelden wat zij over deze vragenlijst dachten. Ook uit de interesse voor deelname aan dit onderzoek bleek de enorme inzet van de Klankbordgroep, waarvoor hartelijk dank! Het was een geslaagde middag.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze projecten? Kijk dan op de projectpagina’s:

  • Deelproject 1: Minimale Dataset voor mensen met NAH
  • Deelproject 2: Meer inspraak voor mensen met NAH
  • Deel project 3: Meedoen in de samenleving

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.