Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Vlog: Sofie brengt bezoek in Athene 16/08/2018

Sofie en Henriette nemen je mee in 'Samen werken, samen leren', één van de projecten van Gewoon Bijzonder. In deze vlog kijkt Sofie Sergeant terug op haar bezoek in Athene. 

Tekst: Sofie Sergeant

https://www.youtube.com/watch?v=ZyctnIMCFNg

Op het 5e IASSIDD Europa Congres 'Diversity & Belonging: Celebrating Diffrence' (juli 2018) vroegen we internationale congresdeelnemers om uit de tekeningen te snijden wat ze herkenden. We vroegen hen om het materiaal te beschouwen als een bron voor hun eigen levensverhaal. De geselecteerde tekeningdetails werden daarna gelijmd op traditionele Griekse kleding: chitons. De Turkse onderzoeker / kunstenaar Dr. Selçuk GÜRIŞIK maakte de kimono's. Ze werden gedragen en getoond aan het einde van de conferentie, op muziek, in bewegingstaal, op de catwalk. Het proces leidde tot een optreden met chitons op de catwalk: een ode aan de mobiliteit van informatie over wie we zijn, wat we willen en waar we toe in staat zijn en hoe we ondersteuning vorm geven.

Bekijk een sfeerimpressie #IASSIDDAthens2018

vlog-sofie-samen-werken-samen-leren-beperking    vlog-congres-beperking-gehandicaptenzorg

vlog-creatief-bezoek-beperking-gehandicaptensector    vlog-congres-athene-tekenen-beperking-gehandicaptensector

Mini-serie: ‘Jan interviewt'

Jan Troost maakte in de zomer maanden zorgvuldig gefilmde en gemonteerde fragmenten. Deze fragmenten zijn verwerkt in vlogs. Dit betekent dat Jan Troost het stokje dus even van ons overneemt. Het wordt een mini-serie getiteld ‘Jan interviewt’ met telkens focus op een ander thema. Bij wijze van teaser kan je een interview bekijken met Sofie Sergeant. Zij geeft hieronder haar visie op de voorbije tijd, op de samenwerking binnen het project ‘Samen Werken, Samen Leren.' Dit filmpje is opgenomen aan het einde van de driedaagse.

Tip: klik op de ondertitel-button, zodat je het filmpje kunt bekijken met Nederlandstalige ondertiteling.

https://www.youtube.com/watch?v=UvVm2Imda38

Bekijk een filmpje van Sofie, waarin ze vertelt hoe samen met anderen het Tekenlabo heeft bedacht.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.