Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Vlog: Kerstwens 19/12/2017

Henriëtte en Sofie staan samen aan het begin van een langdurige samenwerking met het oog op de mogelijkheden die actieonderzoek met ervaringsdeskundigen biedt. Dit keer vertelt Sofie over het afgelopen jaar.

gewoon-bijzonder-kerstwens-sofie-ervaringsdeskundige-vlog-kerst

Henriëtte tijdens workshop op DSiN Congres The Art of Belonging met naast haar vertaler van dienst Margriet van Kampenhout.

Ontdekken van een nieuwe wereld 

2017 was voor Henriëtte en Sofie het jaar dat ze samen in een Cabrio de Rotterdamse ijskoude haven trotseren, het jaar dat de  ondertussen beruchte Cabriotraining handen en voeten krijgt, Henriëtte een nieuwe wereld ontdekt van onderzoek en academici, het duo deelneemt aan congressen in Leuven, Leiden en Amsterdam, het jaar dat we ondervinden dat participatief onderzoek onder je vel kruipt omdat het je dwingt te kijken, te luisteren en te voelen vanuit het perspectief van de mens waarover het gaat.

Kippenvelmomenten

2017 bracht ons kippenvelmomenten. Het moment dat Henriëtte zegt dat ze geen zin meer heeft om elke keer opnieuw te moeten zeggen dat ze een beperking heeft. Voor wie is dit eigenlijk nodig of interessant? Het moment dat we naar tekeningen kijken van mensen met een verstandelijke beperking die voluit gingen tekenen in het tekenlab… en dat we ontdekken dat niemand tekent over ondersteuning die ze ontvangen maar allemaal over het belang van ondersteuning en betekenis kunnen geven. Over het belang van werk, passend werk, zinvol werk, … Het moment dat Sofie Henriëtte in de steek moet laten aan Schiphol Airport omdat ze er niet mag parkeren… Henriëtte om zich heen kijkt om te zien hoe de mierennest in elkaar zit en er uit het niets een knappe jongeman op haar afkomt die vraagt of ze samen zullen wandelen richting station. Het moment dat Sofie beseft dat Henriëtte meer rock ’n roll in zich heeft dan Elvis Presley en Jerry Lee Lewis samen.  Het moment dat het spreekgestoelte, de tomaat en de pannenkoek als metaforen opduiken in een verhaal van Sofie over ervaringsdeskundigheid

Een dak op de Cabrio

https://www.youtube.com/watch?v=Ban1AdbmR7w

Reikhalzend kijken we uit naar 2018 en het verderzetten van de coaching en training. Maar eerst even rust. Even het dak op de Cabrio.
We wensen jullie alvast fijne feestdagen, heerlijke kersttijd en een dansante overgang van oud naar nieuw.

Warme groet,

Henriëtte en Sofie

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.