Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Vlog: racen in een cabrio, participatief onderzoek en hete chocola 27/01/2017

Sofie en Henriette nemen je mee in 'Samen werken, samen leren', één van de projecten van Gewoon Bijzonder. Dit keer vertelt Henriette.

Titel Radboud UMC

Kim, Sofie en Henriette ontmoetten op 7 december 2016 onderzoekers Jenneken Naaldenberg, Tessa Frankena, Anneke van der  Cruijsen, Henk Jansen, Kristel Vlot – van Anrooij in Nijmegen, in het Radboud Universitair Medisch Centrum.

In de Prezi presentatie bouwen we de informatie op aan de hand van deze en toekomstige ontmoetingen, de website www.sterkeropeigenbenen.nl en de makkelijklezen-versie van het projectvoorstel.

Prezi presentatie
Klik op de afbeelding om de Prezi presentatie te bekijken

Opnieuw maken we kennis met een boeiend project waarin tal van organisaties, netwerken, mensen, partners met elkaar samenwerken. Vanaf het begin van dit project zijn ervaringsdeskundigen betrokken. Het bloementapijt 'Op weg naar het onderzoek' getuigt alvast van creatieve aanpak!

Anneke en Henk geven ons al meteen vragen mee om over na te denken:

  1. Wij zouden graag andere onderzoekers, co-onderzoekers ontmoeten. Kunnen jullie dit organiseren?
  2. Wij krijgen een uitkering en die komt in gevaar als wij een loon uitbetaald zouden krijgen voor ons werk dat we hier verrichten als onderzoeker op de universiteit. Kunnen we hier eens met het UWV over sparren?

Met deze beide vragen gaan we aan de slag. We plannen een ontmoetings- en intervisiemoment voor alle betrokken onderzoekers van de zes projecten. Op deze dag kunnen we ook nog meer trainings- en coachingsnoden in kaart brengen.

En we gaan ook kijken hoe en wanneer we een rondetafelgesprek met het UWV kunnen organiseren.

Titel Brainstormvergadering

In december hadden we al een brainstormvergadering met de LFB (pdf) over de training en opleiding die we plannen. De vragen van Anneke en Henk leggen we bij onze eerste brainstorm in onze volgende vergadering die gepland staat op 14 februari.

Titel film

Maandag 16 januari zijn Sofie en ik in een Cabrio naar Rotterdam afgereisd. Deze dag stond in het teken van het maken van een stoere film. Iris Cuppen maakt deze film over ons. Sofie werkte vorig jaar ook al eens samen met Iris voor het interview met Jacqueline Kool.

Bekijk hier alvast de teaser van de film!

https://www.youtube.com/watch?v=u7QLciO5zFo

Titel congres

Sofie en ik gaan in de week van 7 tot 10 februari naar een congres in Leuven. Deze film wordt dan voor de eerste keer getoond tijdens ons symposium die we houden met vier personen: Geert van Hove, Alice Schippers, Sofie en ik. Ons symposium vindt plaats op donderdag 9 februari om 16.00 uur.

Titel cabrio

Deze film heeft de uitstraling van twee stoere vrouwen die samen de klus klaren en hiervoor samen onderweg zijn. Door weer en door wind. En dat doen we ook… Sofie en ik.
Vóór we de film maakten, zochten we naar datgene dat ons bindt: we houden van goede muziek, van reizen, van het gevoel van vrijheid,… en in de Cabrio komt dat allemaal bij elkaar.

Henriette in de cabrio
Henriette in de cabrio

Titel het filmen

We zijn begonnen – geïnspireerd door Bob Dylan  – met het filmen van verschillende woorden die met de samenwerking en het onderzoek te maken hebben. Deze woorden stonden vetgedrukt op dik papier. Ik werd als eerste gefilmd. Eén voor één liet ik de woorden vallen. Dat was een hele kunst, want mijn handen waren na een tijdje bevroren. Daarna kwam Sofie aan de beurt. En samen vormen al deze woorden een gedicht, met een knipoog naar Remco Campert.

Filmen camera ploeg
Henriette wordt gefilmd terwijl ze een woord vasthoudt

We reden ook een paar rondjes in de Cabrio met de regisseur en de geluidsman op de achterbank. Heel grappig allemaal, en koud ook... Ze hebben mij ook gefilmd achter het stuur.

Daarna hebben we nog een aantal geluidsopnames gedaan in de Cabrio (het dak mocht even dicht gelukkig). Sofie en ik lazen het gedicht voor: over hoe twee onderzoekers met elkaar aan het werk zijn. En vooral dat je het samen doet. Samen op pad, samen dromen, samen werken. Sofie heeft deze stukjes tekst ook nog in het Engels verteld.

Met de camera in de auto
Filmen in de cabrio

Als laatste zijn er nog filmpjes gemaakt van Sofie en mij lopende aan het water.

Titel koude dag

Het dak van de cabrio was tijdens de filmopnames de hele tijd open. Dus we hadden het heel koud, maar we hebben ons hierdoor niet laten kisten. De locatie was schitterend: blauwe hemel, wolkjes, zicht op het water en op Rotterdam aan de haven. Dit was een dag om nooit meer te vergeten.

We zijn geëindigd met z’n vieren in de cabrio met een kop thee. En achteraf nog een kopje hete chocolade bij Sofie thuis. Dat hadden we wel verdiend.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.