Toon zoekbalkToon menu

Ernstige meervoudige beperking

Voorstelling Lastige ouders - over leven met een kind met EMB 31/03/2017

'Dit is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd één jaar zal blijven.' Voorstelling Lastige Ouders neemt je mee in hoe het is om met een kind te leven dat altijd zorg nodig heeft.

Lastige Ouders over EMB

De voorstelling laat zien hoe ouders worstelen en knokken voor het welzijn van hun kind en kan een opening bieden om de dialoog tussen de betrokkenen te bevorderen.

Faas

De voorstelling begint met de geboorte van een gezonde zoon en zijn groei en enthousiasme om de wereld te ontdekken, ook al is hij nog geen half jaar oud. Er is geen vuiltje aan de lucht. Tot Faas plots ernstige krampen krijgt. Pa en Ma vertrouwen het niet en na diverse bezoeken aan diverse artsen blijkt hun grootste angst de waarheid: Faas is ernstig ziek. Van een vrolijke baby verandert hij in een meervoudig gehandicapt kind.

Zeven jaar lang proberen Pa en Ma thuis voor Faas te zorgen, maar uiteindelijk moeten ze toegeven dat het niet langer gaat en plaatsen ze hem in een instelling. Vanaf dat moment doen ze er alles aan om ervoor te zorgen dat die instelling voor Faas een thuis wordt.

Voor wie

De voorstelling is zo gemaakt dat hij voor een breed publiek en op een veelheid van locaties kan worden gespeeld – bij (zorg)instellingen, op scholen, maar ook in theaters. En ook op locatie bij instellingen zelf. Interesse? Neem dan contact op met Jolanda Seinen.

Voorstellingen

Op 27 en 29 mei vinden 2 try-outs plaats en op 6 oktober gaat de voorstelling in première. In onze agenda vind je ze op een rij. Voor meer informatie kijk je op de website van Kracht van Beleving.

Video

Video van het EMB Congres op 23 maart 2017. Duo presentatie waarin tekstfragmenten uit de voorstelling worden gecombineerd met vaders Paul van Dalfsen en Co de Gooyer die vertellen over Nabij Netwerk.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.