Toon zoekbalkToon menu

Communicatief meervoudige beperking

Vragenlijst over jouw ervaring met mensen met een communicatief meervoudige beperking 07/12/2020

Hoe weet je of een cliënt jou wel of niet begrepen of verstaan heeft? Hoe herken je de signalen van gehoorverlies, een visuele beperking of een taalontwikkelingsstoornis? Vul deze korte vragenlijst in over jouw ervaringen met cliënten met een communicatief meervoudige beperking. Het doel: meer kennis en meer wederzijds begrip.

Naar de vragenlijst

Impact

Als begeleider kun je te maken krijgen met cliënten voor wie communiceren niet vanzelfsprekend is. Bepaalde signalen kunnen wijzen op een communicatief meervoudige beperking (CMB) of beperkingen in horen én zien (doofblindheid). Meer kennis over deze beperkingen en de impact ervan draagt bij aan het vergroten van wederzijds begrip.
 
Via deze vragenlijst willen we erachter komen welke behoeften of knelpunten jij ervaart met de begeleiding en behandeling van jouw cliënten. We gaan op het kennisplein Gehandicaptensector aandacht besteden aan cliënten met een communicatief meervoudige beperking. De uitkomsten van deze vragenlijst zijn bedoeld om nog beter te weten aan welke kennis zorgprofessionals behoefte hebben op dit gebied. 

Deel jouw ervaringen met mensen met CMB

Wil je jouw ervaringen delen en meedoen aan de vragenlijst? Met de button start je de enquête. Invullen duurt ongeveer vijf minuten. Onder de reacties verloten we tien setjes ansichtkaarten gemaakt door cliënten met CMB en doofblindheid.

Naar de vragenlijst

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.