Toon zoekbalkToon menu

Medewerkers ’s Heeren Loo ervaren vrijheidsbeperking 02/12/2016

Medewerkers van ’s Heeren Loo  lieten zich op 17 november opsluiten in een escaperoom om zelf aan den lijve te ondervinden wat het is om in je vrijheid beperkt te worden.

Een medewerker vertelt: Als je een dag in de rol van een cliënt kruipt, dan wordt je helemaal gek, je voelt je vreselijk afhankelijk van de situatie.’ Een andere begeleider gaf aan dat de escaperoom een eye opener is. ‘Het is een herkenbare situatie. Iedereen leeft op een eigen eilandje, je focust je op 1 ding. Terwijl je door samenwerken verder komt.’

Inspiratiedagen

De escaperoom was onderdeel van de inspiratiedag Samen op weg naar vrijheid die op 17 november bij ’s Heeren Loo plaatsvond. Een dag lang gingen wij met medewerkers, cliënten, familie en de bestuurder van ’s Heeren Loo op inspirerende manier aan de slag met het thema vrijheid. Naast de escaperoom werd er onder andere een pubquiz en een Lagerhuisdebat georganiseerd. ’s Heeren Loo had zelf een extra spreker uitgenodigd voor de inspiratiedag!

Samen op weg naar vrijheid

De organisatie van inspiratiedagen is een van de activiteiten van het project Samen op weg naar vrijheid waarmee wij ons inzetten voor meer vrijheid voor cliënten en medewerkers in de zorg. In totaal organiseren wij tot en met het voorjaar van 2017 80 inspiratiedagen bij verschillende organisaties in de gehandicapten- en de ouderenzorg.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.