Toon zoekbalkToon menu

Wlz-wijzer met duidelijke taal verder uitgebreid 01/08/2019

Ben je op zoek naar duidelijke informatie over de Wet langdurige zorg (Wlz)? Dan kun je terecht bij de Wlz-wijzer van MEE. Extra toegevoegd is informatie over de eigen bijdrage en aanvragen van extra zorg. De site geeft uitleg in heldere taal, ook voor mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Direct naar de Wlz-wijzer

Wlz ingewikkeld

Cliëntondersteuners van MEE merken vaak dat zorgvragers de regels en procedures van de Wlz veel te ingewikkeld vinden. Hierdoor zoeken ze lang naar de juiste instantie en de best passende zorg. En krijgen ze niet altijd de zorg en ondersteuning die het beste bij hun persoonlijkheid en situatie past.

Wlz-cliëntondersteuner van MEE met cliënt. Foto: MEE

Duidelijke taal

Op meeroverwlz.nl staat de informatie bij elkaar in korte, duidelijke teksten. Bij de opzet van de website is rekening gehouden met mensen met een motorieke, visuele, auditieve of licht verstandelijke beperking. Op deze website lees je nu ook alles over de eigen bijdrage voor langdurige zorg. Bovendien staat er nu uitleg op over extra zorg die iemand kan krijgen als het zorgprofiel niet toereikend is. Bijvoorbeeld als iemand palliatief terminale zorg nodig heeft of gespecialiseerde epilepsiezorg.

Boekjes

Liever van papier lezen? Bij iedere MEE-organisatie zijn boekjes verkrijgbaar met dezelfde informatie als op de website.

Cliëntondersteuning van MEE

De Wlz-cliëntondersteuner van MEE helpt mensen met een beperking en chronisch zieken bij het maken van keuzes en het oplossen van vraagstukken bij de zorgvraag. Het gaat er dan vooral om de positie van de cliënt te versterken, zodat deze zelf weloverwogen keuzes kan maken. Iedereen met een Wlz-indicatie mag gratis een onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE inschakelen.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.