Toon zoekbalkToon menu

Zorgtechnologie

Vilans brengt zorg en technologie samen 23/10/2017

Hoe kan technologie bijdragen aan een inclusieve samenleving? Die vraag stond centraal tijdens het Matchmaking event op 28 september. Vilans en UtrechtInc. brachten zorgorganisaties en startups met innovatieve technologieën voor de derde keer samen.

 

Het Matchmaking event Inclusieve samenleving zorgde voor maar liefst 14 matches tussen zorg en technologie! Benieuwd hoe dit eruit zag? Bekijk het filmpje.

https://vimeo.com/238597974

Samenwerking met startups

‘Zorgorganisaties zouden meer met startups samen moeten werken.’ Vertelt Lotte Cornelisse van Vilans. ‘Producten worden beter als zorgorganisaties bij de ontwikkeling betrokken zijn.’ Door te experimenteren met technologie ontdek je snel of het wel of niet past bij jouw zorgvraag. Daar sluit deze bijeenkomst op aan. Tijdens het event pitchen startups hun product of prototype, en zorgorganisaties hun uitdaging met betrekking tot inclusieve samenleving. Op die manier horen zorgmedewerkers welke mogelijkheden er zijn, en krijgen startups inzicht in de uitdagingen en behoeften van zorgorganisaties. Matchmakers koppelden zorg en technologie aan elkaar.

matchmaking-event-inclusie-technologie-zorg

Inzicht in technologie

Veel vernieuwende ideeën werden gepitcht om te komen tot een samenleving waarin iedereen mee kan doen en er bij hoort. Zo vergroot de VraagApp de zelfstandigheid van mensen met alledaagse vragen. Zorgorganisatie Prezzent zoekt juist digitale methoden om cliënten niet in de vragende rol maar in de aanbiedende rol te zetten. De zorgorganisaties en startups met een match werken de komende tijd samen aan een inclusieve samenwerking, met inzet van technologie.

Matchmaking in 2018

Vanwege het succes van het Matchmaking event organiseert Vilans in 2018 een soortgelijke bijeenkomst. Heb je interesse of wil je op de hoogte blijven? Mail dan naar Lotte Cornelisse via l.cornelisse@vilans.nl. Werkt jouw zorgorganisatie ook aan meer inclusie voor cliënten, met inzet van technologie? En wil je jouw verhaal delen? Laat het weten en er wordt contact met je opgenomen voor een interview.

matchmaking-event-inclusie-technologie-zorg

Vernieuwend programmeren: Ambitie Technologie

Het project ‘Inclusieve samenleving met inzet van technologie’ is gestart vanuit de ‘ambitie Technologie’ van het Vernieuwend Programmeren. In die ambitie werken we aan 3 projecten die bijdragen aan goede zorg thuis of die aansluiten bij het VN-verdrag.

Lees ook:

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.