Toon zoekbalkToon menu

Ondersteuningsplan

Een eenvoudig, flexibel en werkbaar ondersteuningsplan? Het kan!

Hoe kunnen we het werken met ondersteuningsplannen cliëntgerichter en leuker maken? Team ondersteuningsplannen krijgt deze vraag regelmatig. En de ervaring leert dat het ècht kan. Een ondersteuningsplan dat eenvoudig, flexibel en werkbaar is en bijdraagt aan cliëntgerichtheid.

blijBij Zuidwester heeft Vilans geholpen bij de ontwikkeling en implementatie van Mijn Plan, dat hun oude zorgplan vervangt. De wensen van de cliënt staan centraal, het plan is maximaal 2 a4'tjes en er kan aan gewerkt worden tijdens de afwas. Begeleiders zijn er zeer over te spreken, zo valt te lezen in dit interview.

Instrumenten die helpen werken met plan

Er is een placemat ontwikkeld als trainingsmateriaal voor bij de training over ‘Mijn Plan’. De placemat geeft het dagelijks werken met Mijn plan weer. In de training “Mijn plan” komen de onderwerpen op de placemat aan bod. Deelnemers kunnen tijdens de training ook aantekeningen op de placemat  maken.

Wil je meer informatie?

Mijn Plan is nog niet ‘af’. De projectgroep is nog niet klaar en het ondersteuningsplan zal ontwikkeld blijven worden. Wil je meer informatie over dit project?

Neem dan contact op met Sabine Timmer (s.timmer@vilans.nl) of laat een reactie achter onder aan de pagina.

Verder lezen