Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Deelproject 2: Meer inspraak met werkboek en challenge ‘Laat je horen’

Wat kunnen mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) doen om hun stem te laten horen?  Met het werkboek en de challenge ‘Laat je horen’ kun je snel stappen maken. 

Challenge

Verbeter de inspraak van mensen met NAH binnen jouw organisatie door snel mooie en goede ervaringen op te doen. Vorm een team met cliënten, cliëntcoach en begeleider en doe mee aan de 6-weekse challenge. Elke week een andere opdracht, onder andere uit het werkboek ‘Laat je horen’.
Er wordt gebruik gemaakt van video’s met uitleg, een spel en een interview met een expert. 

Download de challenge

Klik hier voor de opdrachten om van start te gaan met de challenge.
‘Download hier de hulpmiddelen bij de challenge:

  • Wervingsflyer bij de challenge om uit te zetten in je organisatie (klik hier)
  • Instructie bij het inspraakspel (klik hier)
  • Tiplijstje om in gesprek te gaan met bestuurders (klik hier)

Bekijk hieronder alvast de eerste video van de challenge. De overige video's vind je in het opdrachtenbestand. 

https://youtu.be/yP4eaLxfnlA

Het werkboek 'Laat je horen'

Vragen?

Heb je vragen over het werkboek, het inspraakspel of over de challenge? Neem dan met een mailtje contact op met Marloes Berkelaar.
Hoe zorg je voor meer inspraak als je niet aangeboren hersenletsel hebt en niet meer thuis woont? Wat kun je doen om je stem te laten horen en mee te praten? Het werkboek ‘Laat je horen’ helpt daarbij. Doel is dat mensen zich beter en eerder gehoord en begrepen voelen. Niet alleen in formele inspraakvormen, maar vooral ook in het alledaagse contact. Het werkboek is onderdeel van de 6-weekse challenge ‘Laat je horen’.

“Ik hoop dat medewerkers en met name bestuurders nieuwsgierig worden door deze challenge. Wat ontdekken we allemaal als we dit gesprek aangaan met onze cliënten?” – Professional

Benieuwd naar de andere twee kennisproducten over NAH? Bekijk dan ook de MDS-NAH en de Ervaringskoffer.


Over het deelproject ‘Meer inspraak’

Het deelproject is op 1 januari 2017 gestart voor 5 jaar. Het netwerk bestaat uit ervaringsdeskundigen, onderzoekers, zorgprofessionals en beleidsmakers. Samen verzamelen, delen en brengen zij informatie bij elkaar. Onder andere door het doen van onderzoek. Het werkboek en de challenge komen voort uit deze opgedane kennis. 

Wie doen hieraan mee?

Marjan Hurkmans is de projectleider. Onderzoekers zijn Marieke Breed, Wieke van der Borg, Annette Hendrikx, Marloes Berkelaar en Rianne Breman. Co-onderzoekers: Anita Govaers, Annelies van de Bilt, Ada Koops en Marjanne Craenen. Samenwerkingspartner is Monique Lindhout.  

NAH-Kennisnetwerk Gewoon Bijzonder

Dit deelproject maakt deel uit van het NAH-Kennisnetwerk Gewoon Bijzonder . Dit netwerk zoekt uit hoe mensen met NAH inspraak en zeggenschap krijgen. Het belangrijkste doel? Het verzamelen van kennis op één plek. Kennis die ook over meedoen en zorg in relatie tot NAH gaat. De kennis komt voort uit onderzoek en is goed te gebruiken in de praktijk. Het netwerk werkt samen in nog twee andere deelprojecten.  Namelijk: ‘MDS-NAH’ en ‘Meedoen aan de samenleving'

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.