Toon zoekbalkToon menu

Kinderwens en ouderschap

Jouw Omgeving

Jouwomgeving is een online behandelplatform waarop je met cliënten (waaronder ouders met een verstandelijke beperking) doelen vastlegt.

Iedere cliënt heeft een eigen profiel en informatie wordt door cliënten in een veilige omgeving gedeeld met het eigen netwerk van ouders, behandelaars en docenten. Koppeling naar wijkteams is mogelijk.

jouwomgeving

Cliënt (ouder) en begeleider hebben ieder een eigen dashboard. Via het werkplan is het eenvoudig om doelen toe te voegen. In de bibliotheek kunnen video’s, websites en documenten bekeken worden, zonder beperkingen voor de cliënt (gevuld door Expertisenetwerk Kinder- en jeugdpsychiatrie (E-KJP). Ouders kunnen hierdoor putten uit betrouwbare informatiebronnen om hen te ondersteunen bij de opvoeding.

jouw-omgeving-kinderwens-ouderschap
Ervaringen met Jouwomgeving

Alliade (voorheen Reik/Talant) startte 3 jaar geleden met Jouwomgeving op de groepen kinderen en jeugd VB. Ook ASVZ is bij dit initiatief betrokken. 130 van de 500 cliënten gebruiken het nu. Een wens is nog koppeling met het ECD. Cliënten bevalt het meest dat zij:

  • Op een gemakkelijke manier met informatie kunnen werken en die kunnen delen (minder tekst, veel visueel).
  • Er zelf mee aan de slag kunnen, wat zij ervaren als ‘echt samenwerken.’
  • Zich minder afhankelijk voelen.
  • Over veel informatie kunnen beschikken.

Tip: Start bij de implementatie met de enthousiastelingen. De rest volgt dan vanzelf.

Filmpje

 

Lees meer over Jouwomgeving

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.