Naar hoofdinhoud Naar footer

ActiZ toolkit over duurzaamheid

Gepubliceerd op: 03-08-2023

De toolkit over duurzaamheid helpt zorgorganisaties te ondersteunen bij het halen van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Green Deal. Deze toolkit bevat informatie over verplichtingen en wetgeving, hulpmiddelen voor verduurzaming, inspirerende voorbeelden en handige websites.

Toolkit samenwerken aan duurzame zorg

Samen werkt de gehandicaptenzorg aan een groene en gezonde toekomst. In de Green Deal 3.0 hebben zorgpartijen hier nieuwe afspraken over gemaakt. Want de zorg is nu nog te vervuilend en er is meer actie nodig.

Gelukkig zijn er al veel voorbeelden en goede initiatieven. Actiz heeft deze verzameld in de toolkit ‘samenwerken aan duurzame zorg’. In de toolkit staan verschillende voorbeelden hoe je zelf in de organisatie aan de slag kan.

Gezonde leefomgeving

Duurzaamheid gaat ook over een gezonde leef- en zorgomgeving. Een omgeving met veel groen, frisse lucht, gezond eten en aandacht voor bewegen. In de toolkit staat bijvoorbeeld hoe je kan werken aan een rookvrije omgeving voor iedereen, voorbeelden van natuurprojecten voor ouderen en het inrichten van een gezonde en duurzame eetomgeving.

Samen in actie!

Ook vind je informatie over hoe je samen met collega’s aan de slag om jouw organisatie groener te maken. Bijvoorbeeld door slim en goed passend incontinentiemateriaal te gebruiken, op een leuke manier te werken aan minder energieverspilling. Of samen ideeën verzamelen over hoe je zo min mogelijk wegwerpartikelen gebruikt.

Ga naar de toolkit 

Meer informatie:

Deel deze pagina via:

Soort

Website