Naar hoofdinhoud Naar footer

‘Als je kind niet zelf kan beslissen…'

Gepubliceerd op: 16-05-2019

De meeste ouders van een kind met een verstandelijke of meervoudige beperking komen meer dan eens voor een medische beslissing te staan ten behoeve van hun kind. Wat kan en mag je als ouder en verzorger? Wat kan en mag een arts? Hoe ga je samen in gesprek en wat zegt de wet hierover?

In dit boek staan vragen én antwoorden die de weg wijzen in een doolhof van (on)geschreven wetten, regels en omgangsvormen. Met deze informatie willen we ouders steun bieden bij het nemen van ingewikkelde beslissingen. Ook hopen we dat het hen zal helpen om de weg te vinden naar anderen die hen tijdens dit proces kunnen bijstaan: zorgverleners én mede-ouders. Zodat zij zich minder eenzaam zullen voelen tijdens de zoektocht naar de best mogelijke zorg voor hun kind.

De schrijver van het boek is Mirjam de Vos (Amsterdam UMC), zelf ouder van een kind met een beperking. Het boek was er niet gekomen zonder de hulp van vele meedenkers en meelezers: ouders, artsen, verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers, gedragsdeskundigen, ethici en juristen en de steun van HandicapNL. De informatie in het boek zal in de digitale versie regelmatig bijgewerkt worden.

Meer lezen informatie vind je op de website van HandicapNL en (Sch)ouders.

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Handreiking

Soort kennis

Ervaringskennis

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Amsterdam UMC en HandicapNL

Auteur

Mirjam de Vos