Naar hoofdinhoud Naar footer

Welkom bij de Innovatie-Route

Gepubliceerd op: 29-06-2022

YouTube video thumbnail

Zo gebruik je de Innovatie-Route goed  

De route is opgebouwd uit 5 fases. Deze pagina en de pagina ‘Jouw intro; start hier’ vormen de voorbereidingsfase. Fase 1 tot en met 4 beslaan de uitvoering en bestaan uit meerdere etappes met hulpmiddelen en inspirerende verhalen uit de praktijk.

Ga naar Jouw intro; start hier!

'Organisaties verschillen van elkaar, iedere technologie stelt je voor eigen uitdagingen, en iedere vraag en cliëntgroep is net even anders. Daarom is het belangrijk om de Innovatie-Route op maat in te zetten.'

Gebruik de Innovatie-Route vooral als een aanvulling of verrijking van jullie manier van werken en de hulpmiddelen die jullie al inzetten. Heb aandacht voor de aandachtspunten in de stappen, hierdoor neemt de kans van slagen toe. Je hoeft de stappen niet precies te volgen zoals ze beschreven staan. Ontwikkel met je opdrachtgever en je projectteam vooral een eigen Innovatie-Route die past bij jullie organisatie en idee. Bevalt deze werkwijze goed? Dan kun je deze een vaste plek in jouw organisatie geven en als basis gebruiken voor toekomstige projecten. 

'Het is niet alleen de technologie die je invoert, alles eromheen gaat mee veranderen.'

- Een projectleider

Samen bouwen we verder aan kennis 

De aanpak van de Innovatie-Route is gebaseerd op het implementatiemodel van ZonMw en aangevuld met kennis en handvatten voor het gebruik van technologie in de praktijk. Ook hebben we gebruik gemaakt van de kennis van ZorgvanNu en de praktijkervaringen van deelnemers aan de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg (IIG). Met dit programma van Volwaardig Leven gingen de organisaties aan de slag met technologie als antwoord op vraagstukken van cliënten. Hierbij werden zij begeleid door implementatie-adviseurs.

Deel deze pagina via:

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Innovatie-Route