Naar hoofdinhoud Naar footer

E-learning voor mensen met hersenletsel en hun naasten

Gepubliceerd op: 14-11-2018

Met de e-learing 'Met MAF Meer Mens' leren mensen met hersenletsel anders omgaan met vermoeidheid en stress. Hierdoor ervaren ze meer grip op hun eigen leven.

Tijdens het Hersenletsel Congres op 5 november 2018 is de e-learning ‘Met MAF meer mens’ gelanceerd. De training is dankzij het winnen van de Hersenbokaal 2016 door de Hersenstichting mogelijk gemaakt.

De gevolgen van hersenletsel kunnen flinke invloed hebben op de kwaliteit van leven. Deze e-learning kan zowel mensen met hersenletsel als hun naasten ondersteunen bij de persoonlijke ontwikkeling. Download de training gratis via hersenletselsupport.nl

Hoe werkt het? 

Je maakt een online ontdekkingsreis, waarin je meekijkt door de ogen van een poppetje, genaamd MAFkeesje. Daarbij bestaat de e-learning uit zes modules. De onderwerpen gaan bijvoorbeeld over waarden, tijd en energie. In elke module vind je informatie, maar ook filmpjes, audio's en opdrachten. Verder zijn de MAFmomentjes opvallend aan deze training. Je krijgt een korte pauze (MAFmomentje) waarin je je bijvoorbeeld richt op je ademhaling. 

Training voor mensen met hersenletsel en naasten

Ellis Merkelijn (ervaringsdeskundige) en Marja Steegenga (coach en trainer) bundelden hun krachten in de Stichting Hersenletselsupport. Op basis van de jarenlange ervaring ontwikkelde Steegenga de MAF-training, waarin er aandacht is voor Mindfullness, Act en Focussen. Dit zijn ook bestaande wetenschappelijke methoden waarvan is aangetoond dat ze een positieve uitwerking hebben op mensen met hersenletsel. De MAF-training bestaat uit twee online trainingen:

  1. Met MAF meer mens (voor mensen met hersenletsel in de chronische fase)
  2. Training voor mantelzorgers 

Feedback 

Volgens deelnemers uit de pilot zorgt de e-learning voor grip op het eigen leven. Ze waarderen de training gemiddeld met een 8,6. 

Deel deze pagina via:

Soort

Lesmateriaal

Soort kennis

Ervaringskennis

Taal

Nederlands