Naar hoofdinhoud Naar footer

Film Dit is ons leven (BOSK)

Gepubliceerd op: 01-09-2020

De impact van een kind met EMB op het gezinsleven is groot. De buitenwereld kan zich daar geen voorstelling van maken. De film Dit is ons leven geeft een inkijkje en is gemaakt voor alle ouders van een ernstig meervoudig beperkt kind, en voor hun familie, vrienden en kennissen.

YouTube video thumbnail

In Nederland leven ongeveer 10.000 gezinnen met een kind met ernstige meervoudige beperkingen. Drie van deze gezinnen nemen ons mee in hun gezinsleven. De zorgen zijn soms groot, maar ook in deze gezinnen wordt geleefd en genoten. 

Effect op het gezinsleven

Casus

Bento, Eva en Luuk en hun gezinnen staan centraal in de film en geven een inkijkje in hun leven. Het is heel herkenbaar en daardoor fijn om aan vrienden en familie te laten zien. We willen vooral niet zielig gevonden worden als ouders van een kind met EMB, daarom is het fijn om naar aanleiding van de film het gesprek aan te kunnen gaan. Hoe kan ik de film bekijken?

Thema's

  • emotioneel welbevinden
  • interpersoonlijke relaties
  • lichamelijk welbevinden
  • persoonlijke ontwikkeling
  • sociale inclusie
  • zelfbepaling

Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid film 

Practice based. Kennis op basis van praktijkervaringen.


Beoordeling
Deze film is ontwikkeld binnen een BOSK project; Meervoudig Ondersteund, voor ouders van een jong ernstig meervoudig beperkt kind. Voor dit project zijn voor negen thema's filmpjes en checklists ontwikkeld. Bron: Bosk.

Deze tool is onderdeel van Leidraad EMB in het vizier.

Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma Gewoon Bijzonder.

Deel deze pagina via:

Soort

Theater

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands