Naar hoofdinhoud Naar footer

Free Learning Gehandicaptenzorg

Gepubliceerd op: 01-11-2021

Free Learning is een website boordevol kosteloze e-learnings voor en door iedereen in zorg en welzijn. Op Free Learning vind je vrij toegankelijke actuele kennis voor bij je dagelijkse werk.

Alle Free Learning modules zijn gratis, voor iedereen en overal toegankelijk. Je maakt je module op je werkplek of thuis op de bank en je hoeft je niet voor te bereiden. Als je 80% van de vragen van een module goed hebt beantwoord, kun je een certificaat uitprinten (gratis) en soms een accreditatiepunt aanvragen. Bekijk op de website van Free Learning alle free learnings

Free Learnings voor de gehandicaptenzorg

Free Learning Omgaan met agressie

In deze e-learning leer je wat je kunt of moet doen wanneer je wordt geconfronteerd met agressief gedrag bij cliënten.

Free Learning Wassen met affectie

Deze module gaat over het voorkomen van agressie en gedragsproblemen tijdens het wassen. Bij ‘Wassen met affectie’ draait het om rust, veiligheid, empathie en contact (‘affect’). 

Free Learning Niet zichtbare beperkingen

Met deze e-learning breng je jezelf basiskennis bij over wat ‘Niet-zichtbare beperkingen’ zijn en hoe je daar in je communicatie rekening mee kunt houden.

Free Learning Gentle Teaching

Door een hechte relatie kan een begeleider iemand ook bij hoge stress of agressie op een warme en geweldloze manier tot rust brengen. Dat klinkt mooi, maar hoe doe je dat? Op het Kennisplein Gehandicaptensector is een artikel gepubliceerd over de Free Learning Gentle Teaching.

Free Learning Informele zorg rond mensen met (L)VB

Deze module helpt je meer kennis en vaardigheden te krijgen om mantelzorgers goed te begrijpen, goed met hen samen te werken en hen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Free Learning Goed in Gesprek

Door goede gesprekken wordt werk leuker en de zorg beter. Sommige gesprekken lopen lastig. Waarom is dat en hoe kan het beter? Dat leer je in de e-learning Goed in Gesprek.

Free Learning Basis fysiek Gezond werken

Als zorgverlener wordt je vaak zwaar belast, denk daarbij aan je nek, schouders, knieën en natuurlijk je rug. In deze module leer je vaardigheden voor gezond werken.

Free Learning Omgaan extreem obese cliënten

In deze module leer je hoe je kunt omgaan met cliënten die extreem zwaar zijn. Maar ook hoe je fysieke overbelasting hierbij kunt voorkomen.

Free Learning Zelfredzaamheid

Deze Free Learning module is bedoeld voor zorgprofessionals die meer willen leren over hoe je zelfredzaamheid bij cliënten kunt stimuleren.

Free Learning Verzorgend Wassen

Verzorgend wassen, of wassen-zonder-water, is minder belastend voor cliënten en ook beter voor de huid. Daarnaast heeft het ook voordelen voor zorgmedewerkers.

Free Learning Meer doen met verzorgend wassen

Je leert over de mogelijkheden van verzorgend wassen voor oudere, mogelijk dementerende mensen met een beperking en met bijvoorbeeld angst voor water en weinig energie. 

Free Learning Werken aan zelfredzaamheid

Deze module is bestemd voor zorgprofessionals die zelfredzaamheid bij hun cliënten willen verbeteren. Je leert over zelfredzaamheid en de ZelfredzaamheidsRadar.

Free Learning Zorg en dwang

In deze Free Learning over onvrijwillige zorg leer je wanneer er sprake is van onvrijwillige zorg en doe je ideeën op voor vrijwillige alternatieven van deze zorg.

Free learning infectiepreventie 

Met de kosteloze e-learning infectiepreventie leer je over hoe je als zorgverlener infecties kunt voorkomen. Handhygiëne is daarvan een belangrijk onderdeel. 

Deel deze pagina via:

Soort

E-learning

Soort kennis

Onderzoekskennis

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Free Learning