Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennisproduct Belangrijke vragen bij contractvorming

Gepubliceerd op: 01-05-2022

Deze tool gebruik je bij etappe 13 als je bezig gaat met het contracteren van je leverancier. Zorg dat er iemand van de afdeling inkoop betrokken is. Zij zijn de expert op het gebied van inkopen en onderhandelen daarover.

Voordat je een samenwerking met een leverancier aangaat, moet je over veel zaken nadenken. Naast budget zijn er ook nog zaken zoals de doorlooptijd van een contract, eigenaarschap, planning, enz. waarover je goede afspraken moet maken. Deze handleiding is voorzien van belangrijke vragen, die je jezelf moet stellen voordat je overgaat tot het ondertekenen van een contract.

Aan de slag met "Belangrijke vragen bij contractvorming"

Voorkom fouten of verschillende uitgangspunten. Met deze vragen en aandachtspunten sta je overal goed bij stil en dat vermindert de kans op missers gedurende het traject. Zorg dat de afdeling inkoop, verantwoordelijk opdrachtgever en projectteam de overeenkomst kunnen inzien vóórdat deze ondertekend wordt door je organisatie. Het is van belang dat zij de inhoud kennen en zo heb je gelijk een laatste check: sluit de inhoud goed aan op de praktijk en op je project?

Samenvatting "Belangrijke vragen bij contractvorming"

  • Clientgroep:  Cliënten in de gehandicaptenzorg 
  • Gebruikers:  Innovatie-managers, projectteams en stakeholders 
  • Wanneer gebruiken?  Voordat je een contract aangaat met een leverancier.  
  • Training nodig?  Nee 
  • Product getest?  Nee 
  • Waar te vinden? Besproken tijdens Congres #InZo2022, aanvullende informatie en eventuele downloads zijn onder deze tabel te vinden 
  • Kosten: Gratis

Onderbouwing van het kennisproduct 

Innovatie-Route kennisproduct

Dit kennisproduct is onderdeel van de Innovatie-Route: een stappenplan voor het inrichten van het implementatieproces van zorgtechnologie in de gehandicaptenzorg. Bij elke stap vind je uitleg, hulp, algemene tips en praktische voorbeelden. De Innovatie-Route is ontwikkeld binnen de Innovatie-impuls van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Meer informatie

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Vragenlijst

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Innovatie-Route