Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennisproduct Elementen implementatie

Gepubliceerd op: 01-05-2022

Dit document helpt bij het opstellen van een projectplan voor het implementeren van een technologische innovatie. Het is géén opgelegd format, wél een verzameling van elementen, ook wel bouwstenen, die idealiter voorkomen in een projectplan voor invoering van technologie in de zorg.

Implementeren van nieuwe technologie in een organisatie gaat niet vanzelf. Om het goed te doen zijn er héél veel zaken om op te letten. Implementatie is een vakgebied geworden. Vanuit dat vakgebied is kennis ontwikkeld over hoe je implementatie van innovaties kunt aanpakken en wat wel en niet werkt. Tijdens de Innovatie-impuls is bestaande kennis samengevoegd met praktijkkennis uit de implementaties van de Innovatie-impuls. Dit leidt tot onderstaande verzameling elementen.

Aan de slag met "Elementen implementatie"

Vaak werken organisaties met eigen formats van projectplannen. Dit kennisproduct helpt jouw eigen format aan te vullen. Je kunt de beschreven elementen (bouwstenen) gebruiken om bestaande projectplanformats te verbeteren. Door jouw format naast dit kennisproduct te leggen en waar nodig aan te vullen, heb je uiteindelijk een gedegen projectplan om de implementatie van zorgtechnologie in jouw organisatie richting te geven.  

Samenvatting "Elementen implementatie"

  • Clientgroep:  Cliënten in de gehandicaptenzorg 
  • Gebruikers:  Innovatie-managers, projectteams en stakeholders 
  • Wanneer gebruiken?:  Bij de start van een project waarbij zorgtechnologie wordt geïntroduceerd 
  • Training nodig?:  Nee 
  • Product getest?:  Nee 
  • Waar te vinden?: Besproken tijdens Congres #InZo2022, aanvullende informatie en eventuele downloads zijn onder deze tabel te vinden 
  • Kosten:  Gratis

Onderbouwing van het kennisproduct 

Innovatie-Route kennisproduct

Dit kennisproduct is onderdeel van de Innovatie-Route: een stappenplan voor het inrichten van het implementatieproces van zorgtechnologie in de gehandicaptenzorg. Bij elke stap vind je uitleg, hulp, algemene tips en praktische voorbeelden. De Innovatie-Route is ontwikkeld binnen de Innovatie-impuls van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Meer informatie

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Ondersteuningsplan

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Innovatie-Route