Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennisproduct Format communicatieplan

Gepubliceerd op: 01-05-2022

Gebruik dit format om een communicatieplan op te stellen. Het geeft houvast bij de uiteenlopende activiteiten voor de verschillende doelgroepen tijdens de doorlooptijd van het project.

Met dit format kan je stapsgewijs de communicatie-onderdelen, die van toepassing zijn op jouw project, invullen. Doe dit desgewenst samen met je projectteam of met iemand van de afdeling Communicatie van jouw organisatie. Dit is de basis voor toekomstige communicatie-activiteiten rondom jouw project.

Aan de slag met "Format communicatieplan"

Dit format helpt bij het bepalen van je doelgroep(en), doelen en activiteiten. Het dwingt je stil te staan bij de belangrijke communicatie-stappen, die bijdragen aan het slagen van jouw project. De verantwoordelijkheid voor het plan ligt bij de projectleider of iemand die communicatie in zijn takenpakket heeft. Vul het format bij voorkeur samen met andere projectteamleden in tijdens een apart geplande bijeenkomst, zodat jullie hierover met elkaar in gesprek gaan. 

Samenvatting "Format communicatieplan"

  • Cliëntgroep: Cliënten in de gehandicaptenzorg 
  • Gebruikers: De innovatiemanager, de communicatieadviseur, projectteamleden 
  • Wanneer gebruiken? Voorafgaand aan de start van een nieuwe zorgtechnologie 
  • Training nodig?  Nee 
  • Product getest? Ja
  • Validatie: Practice-based kennis, kennis op basis van praktijkervaringen
  • Waar te vinden?: Besproken tijdens Congres #InZo2022, aanvullende informatie en eventuele downloads zijn onder deze tabel te vinden
  • Kosten: Gratis

Onderbouwing van het kennisproduct 

Innovatie-Route kennisproduct

Dit kennisproduct is onderdeel van de Innovatie-Route: een stappenplan voor het inrichten van het implementatieproces van zorgtechnologie in de gehandicaptenzorg. Bij elke stap vind je uitleg, hulp, algemene tips en praktische voorbeelden. De Innovatie-Route is ontwikkeld binnen de Innovatie-impuls van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Meer informatie

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Werkboek

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Innovatie-Route