Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennisproduct Handleiding persona's maken

Gepubliceerd op: 21-06-2022

Persona’s geven een duidelijker beeld van verschillende doelgroepen. Ook helpen persona's je in te leven in mensen. Maar het beschrijven van persona’s, hoe doe je dat? Deze handleiding helpt je op weg.

Door kennis en inzicht te krijgen van wat iemand denkt en voelt, kun je beter aansluiten bij wat hij wil in plaats van wat jíj denkt dat hij wil. Download onderaan deze pagina de handleiding om persona’s te maken. 

Aan de slag met "Handleiding persona's maken"

Voordat je kan starten met het maken van persona’s is het verstandig om te kijken of je gebruik kan maken van bestaande persona’s. Zijn die niet beschikbaar, dan kan je zelf aan de slag. Bij voorkeur altijd samen met iemand uit de betreffende doelgroep. Werk aan de hand van de handleiding de stappen uit en kom tot passende persona’s. Met de persona’s kan jij je beter verplaatsen in de doelgroep en daarop beter keuzes baseren en aansluiten bij de betreffende persona.

Samenvatting "Handleiding persona's maken"

  • Cliëntgroep: Cliënten in de gehandicaptenzorg
  • Gebruikers: De innovatiemanager
  • Wanneer gebruiken: Voorafgaand aan de start van een nieuwe zorgtechnologie 
  • Training nodig? Nee
  • Product getest? Nee
  • Waar te vinden? Besproken tijdens Congres #InZo2022, aanvullende informatie en eventuele downloads zijn op deze pagina te vinden
  • Kosten: Gratis

Onderbouwing van het kennisproduct

Innovatie-Route kennisproducten 

Dit kennisproduct is onderdeel van de Innovatie-Route: een stappenplan voor het inrichten van het implementatieproces van zorgtechnologie in de gehandicaptenzorg. Bij elke stap vind je uitleg, hulp, algemene tips en praktische voorbeelden. De Innovatie-Route is ontwikkeld binnen de Innovatie-impuls van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). 

Meer informatie 

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Handreiking

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Innovatie-impuls