Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennisproduct Projectplan op één pagina

Gepubliceerd op: 01-05-2022

Met het "Projectplan op één pagina" maak je een korte beschrijving van jouw plan. Dit geeft niet alleen jezelf inzicht in het project dat je wilt gaan starten maar helpt je ook tijdens de uitvoering om anderen mee te nemen en betrokken te houden bij wat je ermee wilt bereiken.

Het projectplan is een korte beschrijving van je plan en past op één pagina, zie ook bijlage 1 onderaan deze pagina. Je benoemt hierin de belangrijkste zaken om inzicht te krijgen in jouw project. Met de Situation Target Proposal (STP) zoom je eerst in op de situatie, het beoogde einddoel en hoe je daar komt.

Er zijn twee voorbeelden uitgewerkt van een projectplan:

Aan de slag met "Projectplan op één pagina"

Als innovatie-manager schrijf je de eerste versie van het idee over het project in het projectplan op één pagina (bijlage 1) en de STP (bijlage 2).

De ingevulde STP en het projectplan op één pagina bespreek je vervolgens met de belangrijkste ‘benodigde mensen’. Door goed te luisteren naar wat zij vinden van het idee, scherp je het projectplan steeds verder aan. Het kan zijn dat ‘benodigde mensen’ je attenderen op andere belangrijke betrokkenen (stakeholders). Zorg dat je ook je (beoogde) opdrachtgever spreekt en neem deze mee in het idee en in de voortgang van je project.

Tot slot; vraag je goedkeuring op je projectplan, zodat je aan de slag kunt. 

Samenvatting "Projectplan op één pagina"

  • Cliëntgroep: Cliënten in de gehandicaptenzorg 
  • Gebruikers:  Innovatie-managers, projectteams en stakeholders 
  • Wanneer gebruiken?:  Als je inzicht wilt in de belangrijkste zaken van jouw project, om die inzichten met ‘benodigde mensen te bespreken.  
  • Training nodig? Nee 
  • Product getest? Nee 
  • Validatie: Practice-based kennis, kennis op basis van praktijkervaringen
  • Waar te vinden? Besproken tijdens Congres #InZo2022, aanvullende informatie en eventuele downloads zijn onder deze tabel te vinden 
  • Kosten: Gratis

Onderbouwing van het kennisproduct 

Innovatie-Route kennisproduct

Dit kennisproduct is onderdeel van de Innovatie-Route: een stappenplan voor het inrichten van het implementatieproces van zorgtechnologie in de gehandicaptenzorg. Bij elke stap vind je uitleg, hulp, algemene tips en praktische voorbeelden. De Innovatie-Route is ontwikkeld binnen de Innovatie-impuls van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Meer informatie

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Ondersteuningsplan

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Innovatie-impuls