Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennisproduct Stappenplan onderzoeksopzet

Gepubliceerd op: 23-06-2022

Met onderzoek wil je de (meer)waarde van de in te zetten technologie in jouw organisatie aantonen. Het is belangrijk om dit goed uit te werken in vragen waar je graag antwoord op wilt. Het stappenplan onderzoeksopzet helpt daarbij.

Je start het onderzoek als de eerste gebruikers in jouw organisatie de technologie kleinschalig gaan uitproberen. Zo kun je beoordelen of het inderdaad interessant is om straks de technologie voor alle beoogde gebruikers in jouw organisatie beschikbaar te maken. Kiezen jullie voor opschaling? Dan helpt het onderzoek om aan te tonen of er bij meer cliënten sprake is van meerwaarde. Je kunt de informatie later ook gebruiken voor het opstellen van je businesscase. Tot slot kun je de onderzoeksgegevens voor zowel interne als externe communicatie benutten. 

Download het stappenplan onderaan deze pagina.

Aan de slag met "Stappenplan onderzoeksopzet"

Dit stappenplan is voorzien van invulvelden. Je kan ze samen met (een deel van) het projectteam invullen. Vraag een onderzoeker binnen of buiten je organisatie om te ondersteunen bij het bepalen van een geschikte manier van onderzoek. Vul samen dit stappenplan in. De onderzoeker kan vervolgens helpen bij de uitvoering en analyse van het onderzoek. Let op, digitaal zijn de invulvelden zonder einde, maar als je een print maakt, dan valt het deel dat buiten de standaardblokken staat weg. 

Samenvatting "Stappenplan onderzoeksopzet"

  • Clientgroep: Cliënten in de gehandicaptenzorg 
  • Gebruikers: Innovatie-managers, projectteams en stakeholders 
  • Wanneer gebruiken? Om je onderzoeksopzet goed voor te bereiden. 
  • Training nodig? Nee 
  • Product getest? Nee 
  • Validatie: Practice-based kennis: kennis op basis van praktijkervaringen 
  • Waar te vinden?: Besproken tijdens Congres #InZo2022, aanvullende informatie en eventuele downloads zijn boven deze tabel te vinden 
  • Kosten: Gratis 

Onderbouwing van het kennisproduct

Innovatie-Route kennisproducten 

Dit kennisproduct is onderdeel van de Innovatie-Route: een stappenplan voor het inrichten van het implementatieproces van zorgtechnologie in de gehandicaptenzorg. Bij elke stap vind je uitleg, hulp, algemene tips en praktische voorbeelden. De Innovatie-Route is ontwikkeld binnen de Innovatie-impuls van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). 

Meer informatie 

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Stappenplan

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Innovatie-impuls