Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennisproduct Voorbeeld draaiboek

Gepubliceerd op: 01-05-2022

Dit voorbeeld draaiboek is gebaseerd op de inzet van MijnEigenPlan. Het bevat afspraken en twee draaiboeken voor het starten in een groep en voor het starten van een cliënt. Ook handig bij het uitrollen van andere zorgtechnologieën.

Dit voorbeeld is bedoeld om kennis te delen op basis van eerdere ervaringen met het uitrollen van zorgtechnologie. In dit geval de app MijnEigenPlan. Bij elke introductie doorloop je als projectteam vergelijkbare stappen. Om te voorkomen dat je steeds het wiel opnieuw uit moet vinden, is deze Innovatie-Route opgesteld. Hierin vind je dus ook veel voorbeelden van andere organisaties. WilgaerdenLeekerweideGroep was een van de deelnemers van de Innovatie-Impuls. 

Download het voorbeeld onder aan deze pagina.

Aan de slag met "Voorbeeld draaiboek"

De stappen die je zet

 1. Voordat je aan de slag gaat is het van belang dat je de algemene afspraken doorneemt en kijkt wat er eventueel nog geregeld moet worden.  
 2. De aanjager van jouw afdeling gaat aan de slag met het draaiboek op locatie. Als je dit stapsgewijs doorloopt, regel je alles dat nodig is om op je afdeling aan de slag te gaan met en te komen tot een succesvolle uitrol.
 3. Tot slot doorloopt de (persoonlijk) begeleider met iedere cliënt het draaiboek start cliënt

Samenvatting "Voorbeeld draaiboek"

 • Cliëntgroep: Cliënten in de gehandicaptenzorg 
 • Gebruikers:  Innovatie-managers en projectteams
 • Wanneer gebruiken?:  Als draaiboek bij het introduceren van technologie op locatie en bij cliënten 
 • Training nodig?: Nee 
 • Product getest?: Nee 
 • Validatie: Practice-based kennis, kennis op basis van praktijkervaringen
 • Waar te vinden?: Besproken tijdens Congres #InZo2022, aanvullende informatie en eventuele downloads zijn onder deze tabel te vinden 
 • Kosten: Gratis

Onderbouwing van het kennisproduct 

Innovatie-Route kennisproduct

Dit kennisproduct is onderdeel van de Innovatie-Route: een stappenplan voor het inrichten van het implementatieproces van zorgtechnologie in de gehandicaptenzorg. Bij elke stap vind je uitleg, hulp, algemene tips en praktische voorbeelden. De Innovatie-Route is ontwikkeld binnen de Innovatie-impuls van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Meer informatie

Downloads

Laatst bijgewerkt op: 01-12-2023 

Deel deze pagina via:

Soort

Voorbeeldzorgplan

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Innovatie-Route