Naar hoofdinhoud Naar footer

Leidraad EMB in het vizier

Gepubliceerd op: 03-02-2021

De leidraad EMB in het vizier geeft een overzicht van kennisproducten die je helpen bij het begeleiden van mensen met ernstige meervoudige beperkingen. Met deze kennisproducten kan je de ondersteuning van cliënten verder vormgeven, onderbouwen en/of toetsen.

Deze leidraad richt zich vooral op mensen met ernstige meervoudige beperkingen woonvoorzieningen die daar begeleiding, verzorging en/of verpleging ontvangen. 

Download de visie van de leidraad onderaan deze pagina.

Hoe lees je de leidraad?

De leidraad is een verzameling met kennisproducten. Gebruik de leidraad om bekende kennisproducten snel te vinden, of om inspiratie op te doen voor nieuwe producten die je kunnen helpen in de begeleiding van mensen met EMB. Alle kennisproducten worden ingeleid een praktijkvoorbeeld (casus) met een ondersteuningsvraag.

115 kennisproducten

Uit de inventarisatie binnen 'EMB in het vizier' bleek dat begeleiders, stafmedewerkers, onderzoekers, verwanten en adviseurs met deze kennisproducten werken en deze aanraden aan anderen. 

Bekijk de kennisproducten

Voor wie?

De leidraad is bedoeld voor directe begeleiders, ouders, stafmedewerkers, behandelverantwoordelijken, ondersteuners in de langdurige gehandicaptenzorg en alle anderen die betrokken zijn bij de ondersteuning van mensen met ernstige meervoudige beperkingen. 

Tips

Met de producten uit leidraad 'EMB in het vizier' kun je de ondersteuning van mensen met EMB verbeteren. Maar hoe pas je de leidraad toe in je organisatie? Lees de tips

Feedback

Graag horen wij wanneer er op- en aanmerkingen of aanvullingen zijn op de leidraad en/of de kennisproducten. Door samen kritisch te zijn kan de leidraad verder worden ontwikkeld. Wil je jouw feedback met ons delen? Vul hier het formulier in.   

Downloads

Deel deze pagina via:

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Gewoon Bijzonder