Naar hoofdinhoud Naar footer

Met Kletsborden speel je het echte leven na

Gepubliceerd op: 05-06-2021

Bij het spel Kletsbordengaat het om écht contact maken. Tijdens het Kletsborden neem je de tijd voor elkaar. Je bekijkt het leven eens door de ogen van een ander.

In je eigen leven

Wat je leert in het spel kun je gebruiken in je eigen leven. Zo oefen je bijvoorbeeld met complimenten geven of met ruzie maken. Dit levert grappige en soms emotionele situaties op, net als in het echte leven. Het spel stimuleert je om ook na het spelen eens een gekke vraag aan een ander te stellen. Of iemand even écht aan te kijken.

Hoe werkt Kletsborden?

Er zijn verschillende typen kaarten: van makkelijk tot moeilijk, van grappig tot serieus en van denken tot doen. Zo kan iedereen op zijn manier leren met Kletsborden. Je ervaart dat alle mensen beperkingen hebben. En dat alle mensen mogelijkheden hebben.

Ontstaan

Kletsborden is voortgekomen uit een intensieve samenwerking van 1,5 jaar tussen studenten, docenten en onderzoekers van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, en belangenbehartigers met een licht verstandelijke beperking en hun coach.

Wat levert Kletsborden op?

  • Je leert niet alleen elkaar beter begrijpen maar ook jezelf.
  • Je ervaart wat sociale relaties voor je betekenen.
  • Je leert je grenzen kennen in sociale situaties.
  • Je onderzoekt je dromen.
  • Je ontdekt hoe je het liefst samenwerkt.

Voor wie is Kletsborden bestemd?

Het spel is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Je kunt het spel overal gebruiken waar mensen samenleven of samenwerken.

Lees meer over Kletsborden op han.nl

Laatst bijgewerkt op: 24-11-2023 

Deel deze pagina via:

Soort

Spel

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Hogeschool Han