Naar hoofdinhoud Naar footer

Muziektheatervoorstelling Duets with Jim

Gepubliceerd op: 09-08-2019

De muziektheatervoorstelling Duets with Jim gaat over de pijn een kind te krijgen dat zwaar gehandicapt is, de noodzaak om anders naar het leven te gaan kijken, de eenvoud van onvoorwaardelijke liefde, de lol van het dagelijks leven en de hardheid van de dood.Het verhaal van Jim zelf gaat over pure levenslust en overgave.

DUETS WITH JIM is een zeer persoonlijke muziektheatervoorstelling over een moeder en haar meervoudig gehandicapte zoon. Jim kon niet lopen en ook niet praten, maar maakte wel prachtige geluiden. Gegrepen door de muzikaliteit ervan nam zijn moeder deze geluiden op. Andrea van Beek is zelf klassiek zangeres van beroep en vroeg componisten een duet  te schrijven voor haar en haar zoon. 

Elke compositie belicht een ander aspect van hun leven samen en is in een andere muzikale stijl. Samen met basklarinettist Gareth Davis en Jim (op tape) zingt Van Beek over haar strijd met de werkelijkheid en over het vinden van schoonheid. 

DUETS WITH JIM is te boeken als voorstelling in de theaters, maar in overleg ook voor zorginstellingen en zorgcongressen. Neem voor boekingen of meer informatie contact op met zakelijk leider Theo Andriessen via theo@artrelated.eu of bel (06) 41838444. Persverzoeken kunnen gericht worden aan Xander Straat (xanderstraat@gmail.com) en/of Andrea van Beek andreavanbeek@planet.nl

Lees meer over de theatervoorstelling

Casus

Ik ben moeder van Joske en ging vrij onbevangen naar de voorstelling. Ik vond het fantastisch, geroerd door de mooie zang van Andrea van Beek, maar vooral ook door de combinatie met de klanken van haar zoon Jim! De voorstelling is nog te zien, ze speelt het liefst in een echt theater, maar om toch een zo groot mogelijk publiek te bereiken wil ze ook op locatie komen optreden. Voor alle ouders die de voorstelling zouden willen zien, maar geen oppas kunnen krijgen of te vermoeid zijn voor een avondje uit. Komt de voorstelling ook op DVD?​

Thema's

Thema's

  • interpersoonlijke relaties

Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid film 

Practice based. Kennis op basis van praktijkervaringen.


Beoordeling
De voorstelling is gebaseerd op persoonlijke ervaringen van de moeder van Jim.

Deze tool is onderdeel van Leidraad EMB in het vizier.

Ga naar de leidraad

Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma Gewoon Bijzonder.

Lees meer over Gewoon Bijzonder

Deel deze pagina via:

Soort

Theater

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Duets with Jim