Naar hoofdinhoud Naar footer

Toolkit Kennisdelen - Gewoon Bijzonder

Gepubliceerd op: 20-12-2022

Hoe interesseer je begeleiders via Kennisplein Gehandicaptensector voor jouw onderzoek? Op deze pagina vind je de Toolkit Kennisdelen, B1-woordenlijst en het Format Kennisproducten Kennisplein Gehandicaptensector.

In verschillende onderzoeksprojecten van Gewoon Bijzonder werken onderzoekers, co-onderzoekers, ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals, cliënten en naasten samen aan producten. Om betere zorg en ondersteuning te realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Zij vertellen vanaf de start regelmatig over de onderzoeken op het Kennisplein Gehandicaptensector. Waardoor begeleiders in de gehandicaptenzorg deze kennis kunnen gebruiken in hun werk.

Waarom deze toolkit?

De toolkit helpt onderzoekers om het delen van kennis en informatie over onderzoek op het Kennisplein Gehandicaptensector leuk en gemakkelijk te maken. De toolkit geeft tips & trucs om over de ontwikkelingen en resultaten te vertellen en daarvoor de juiste vormen en kanalen te kiezen, zodat de informatie goed aansluit bij begeleiders.

In deel 1 vind je praktische informatie om kennis en informatie over onderzoek te delen op het Kennisplein gehandicaptensector. Denk bijvoorbeeld aan tips om begeleiders te inspireren en/of activeren en voor prettig leesbare teksten (B1) die goed aansluiten bij de doelgroep.

 In deel 2vind je praktische informatie over verschillende vormen om onderzoekskennis/informatie in te verpakken, over kanalen om de informatie te verspreiden en tips voor het gebruik van beeldmateriaal.

 Vertellen over het onderzoek aan de mensen die in de praktijk werken helpt om:

  • Resultaten van onderzoek zichtbaar te maken.
  • Interesse te wekken voor (deelname aan) onderzoek en voor het gebruik van de onderzoeksresultaten.
  • Bij te dragen aan nieuwe inzichten/manieren van werken.

Aan de slag!

Wil je meteen aan de slag met de Toolkit kennisdelen, B1-woordenlijst en het format kennisproducten Kennisplein Gehandicaptenzorg? Download dan het materiaal:

Downloads

Laatst bijgewerkt op: 24-11-2023 

Deel deze pagina via:

Soort

Toolkit

Programma's / projecten

Gewoon Bijzonder