Naar hoofdinhoud Naar footer

Tools gezonde leefstijl Gezond in Beweging!

Gepubliceerd op: 21-02-2019

Hoe zorg je er met elkaar voor dat er meer aandacht komt voor gezonde voeding en meer beweging van cliënten? Gezond in Beweging! ging met deze vraag aan de slag. Josien van Wingerden(Zuidwester) vertelt met welke tools je aan de slag kunt, wat er de afgelopen twee jaar is gebeurd en bereikt en wat de vervolgstappen zijn.

Gezond in Beweging! ontwikkelde meerdere tools: de beweegkalender (Zuidwester), een workshop over voeding, Ontwikkelkaarten (Middin), filmpjes over koken en posters.

Beweegkalender

De Zuidwester beweegkalender maakt het mogelijk om elke dag te bewegen. Je bekijkt elke dag een beweegopdracht of weetje over voeding of beweging.

Download de beweegkalender onderaan de pagina.

Kookboek met ontwikkelkaarten

Middin maakte een kookboek samen met cliënten van dagbestedingslocatie De Kwast. Daarin staan ontwikkelkaarten over hoe je bijvoorbeeld een ui versnippert of een sinaasappelpers gebruikt.

Ga naar de ontwikkelkaarten voor cliënten

Overige producten

De overige producten vind je hier:

  1. Workshop voeding voor begeleiders, verwanten en cliënten (download onderaan de pagina)
  2. Filmpjes over leren koken

Cliëntwens centraal tijdens Gezond in Beweging!

Voorafgaand aan de start van het project werd er gekeken welke behoefte de cliënt heeft. Zo vulden zij een enquête in om te achterhalen hoeveel van hen moeite hebben met het omgaan met eten en bewegen en in hoeverre er sprake is van overgewicht.

Wil je meer weten over Gezond in Beweging? De resultaten van het project staan beschreven in de Beweegkrant (download onderaan de pagina).

Downloads

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Taal

Nederlands