Naar hoofdinhoud Naar footer

Visiespel: 'Het huis van de visie'

Gepubliceerd op: 08-05-2020

Hoe ziet goede zorg eruit? En hoe verwerk je hierin de mening van cliënten? Gemiva-SVG Groep speelt op dit soort vragen in met het visiespel, dat voor en door cliënten is ontwikkeld.

Lees een prakijkverhaal over het visiespel

Met behulp van het visiespel praten begeleiders en cliënten met elkaar over de visie. Ook is er ruimte voor het noemen van verbeterpunten. Het spel is gedurende 1,5 jaar uitgetest op meer dan dertig locaties en blijkt succesvol. 

Acht kernwaarden

De visie van Gemiva-SVG Groep is in het spel vereenvoudigd naar acht kernwaarden, herkenbaar in het leven van alle mensen. Het kleurrijke puzzelbord verbeeldt het ‘huis van de visie’ in acht tekeningen en kernwoorden:

  • regie
  • respect
  • waardering
  • begaan zijn
  • hulp als het nodig is
  • samen leven
  • talenten
  • thuis jezelf kunnen zijn

Wat herken je allemaal en - is het ook zo - op jouw locatie? Je kunt erover praten en ook beeldend, met je bloem-pion, aangeven wat je ervan vindt.

Praten over dingen die er toe doen

Annelieke van der Steen (mede-initiatiefnemer (afdeling Leren & Ontwikkelen Cliënten) vertelt: “Het spel verbindt ons omdat we (h)erkenning uitspreken. We hebben gemerkt dat daarmee een gevoel van veiligheid ontstaat. We weten dat onze cliënten - en medewerkers, die het spel ook spelen - heel goed in staat zijn om te vertellen wat er goed gaat en wat beter kan. De verbeterpunten die voortkomen uit het spel, pakken de locaties meteen op. Zo werken we samen en brengen we de visie tot bloei.”

Interesse? 

Wil je meer weten over het Visiespel? Of wil je voor jezelf of als organisatie het spel kopen? Meer informatie is verkrijgbaar bij Leren & Ontwikkelen Cliënten. Neem contact op via 06-52 85 05 97 of via e-mail annelieke.van.der.steen@gemiva-svg.nl. Het spel kost 67,50 euro exclusief verzendkosten is te bestellen via lerenvoorclienten@gemiva-svg.nl.

Deel deze pagina via:

Soort

Spel

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands