Naar hoofdinhoud Naar footer

Zorgprofessionals voor de klas

Gepubliceerd op: 05-09-2023

Laatst bijgewerkt op: 20-02-2024

Het project ‘Gewoon Bijzonder Onderwijsvouchers’ van ZonMw wil bewustwording en erkenning in de samenleving vergroten voor mensen met een beperking. Dat begint bij de zorgprofessionals van de toekomst, namelijk de studenten en leerlingen die nu nog in de klas zitten. Door hen gastlessen met ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals aan te bieden, krijgen zij een beter beeld van de hedendaagse gehandicaptensector.

Het project heeft tot nu toe veel succes, want inmiddels kregen al honderden leerlingen les over hoe de werkvloer in de gehandicaptensector er in de praktijk uitziet. Binnen verbeterprogramma Gewoon Bijzonder konden gehandicaptenzorgorganisaties en onderwijsinstellingen samen een onderwijsvoucher aanvragen.

Video's voor gebruik in lessen

De deadline voor een aanvraag voor een onderwijsvoucher is inmiddels verlopen, maar mede dankzij de inzet van de vouchers zijn er interessante video's gemaakt over uiteenlopende onderwerpen als de LVB Xperience, rouwverwerking en eigen regie. Je bekijkt de video's op de website van ZonMw.

Deel deze pagina via:

Soort

Video

Programma's / projecten

Gewoon Bijzonder