Naar hoofdinhoud Naar footer

Zorgprofessionals voor de klas

Gepubliceerd op: 05-09-2023

Het project ‘Gewoon Bijzonder Onderwijsvouchers’ van ZonMw wil bewustwording en erkenning in de samenleving vergroten voor mensen met een beperking. Dat begint bij de zorgprofessionals van de toekomst, namelijk de studenten en leerlingen die nu nog in de klas zitten. Door hen gastlessen met ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals aan te bieden, krijgen zij een beter beeld van de hedendaagse gehandicaptensector.

Het project heeft tot nu toe veel succes, want inmiddels kregen al honderden leerlingen les over hoe de werkvloer in de gehandicaptensector er in de praktijk uitziet. Over de gastlessen zijn, zowel binnen als buiten het klaslokaal, een aantal korte filmpjes gemaakt.

Wat houdt de voucher in

Met het project wil ZonMw de kruisbestuiving tussen zorg en onderwijs bevorderen, en actuele kennis over de gehandicaptensector verspreiden. De voucher is dus bedoeld voor een onderwijsinstelling en een gehandicaptenzorginstelling samen. Het programma Gewoon Bijzonder ontwikkelt, verspreidt en past kennis toe om zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel te verbeteren.

Vraag nu de onderwijsvouchers aan

De subsidie voor de onderwijsvouchers is opengezet. Dit betekent dat de subsidie nu kan worden aangevraagd. Zorg er met ons voor dat de zorgprofessionals van later - de leerlingen en studenten van nu - straks precies weten wat ze te wachten  staat, zodat ze de zorg optimaal kunnen verlenen. Vraag nu hier de onderwijsvoucher aan. 

Er kan maximaal € 10.000,- worden aangevraagd voor een voucher. Het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ geldt hierbij. Indien het totale budget van € 200.000,- uitgeput is voordat de sluitingsdatum is bereikt, dan sluit de oproep. Voor de uitvoering van de voucher staat een periode van maximaal 12 maanden. Je kunt tot 30 november 2023 financiering aanvragen middels de voucher. 

Meer informatie

Ga naar

ZonMw

Deel deze pagina via:

Soort

Video

Programma's / projecten

Gewoon bijzonder