Toon zoekbalkToon menu

Klaar voor de start?!

Je hebt in de praktijk van jouw organisatie ontregeld, hoe houd je dit vast en voorkom je dat het bij die ene keer blijft? Met andere woorden, hoe zorg je voor structureel meer werkplezier en registraties die goede en veilige zorg ondersteunen? Op deze pagina staat hoe je de oplossingen duurzaam doorvoert. Kortom, volop tips voor succesvol ontregelen als doorlopende activiteit. 

Werkvormen en handvatten 

Blijf duurzaam ontregelen met onderstaande werkvormen en handvatten. Klik op de naam van de werkvorm en ga aan de slag met jouw team.
Beren op de weg

Krijg inzicht in mogelijke obstakels die je tijdens het ontregelen tegen kan komen en maak een plan hoe hiermee om te gaan. 


Trechter van Verdunning

Voordat je een nieuwe registratie invoert, stel jezelf dan eerst drie afwegingsvragen


Reflecteren met de hand

Met behulp van je eigen hand, reflecteer je op wat goed gaat en wat nog beter kan in het ontregelproces.


Maak een goed implementatieplan 

Hoe zorg je voor een succesvolle implementatie om regeldruk te verlagen? Maak een implementatieplan met behulp van de tips van ZonMw. 


Praatplaat tips en inzichten over aanpak regeldruk 

Vilans organiseerde in 2020 praktijkgerichte onderzoeken, de ontregellabs. De belangrijkste tips en inzichten uit deze gesprekken zijn omgezet in heldere beelden.


Vilans Talks: 10 jaar ontregelen

Vilans Talks is een online bijeenkomst waarin sprekers je uitdagen om op een vernieuwende manier naar regels en regeldruk te kijken. Waardoor ontstaat regeldruk? Wat zijn geleerde lessen? En wat is er nodig om de registratielasten echt te verminderen? Bekijk alle video's op Vilans.nl.

In onderstaande Vilans Talk laat Else Stapersma zien hoe ware ontregelkampioenen met dit vraagstuk omgaan.  

Hoe blijf je ontregelen? 

Blijvend ontregelen is meer dan regels schrappen en zorgen voor minder papierwerk. Je wilt vooral meer aandacht en tijd aan je bewoners besteden en zo goed mogelijk tegemoet komen aan hun wensen. Daarom moet je telkens kijken welke stappen je kan nemen om meer tijd over te houden om aan bewoners te besteden. Hoe anderen dat doen, lees je in de praktijkverhalen hieronder.

Inspiratie nodig?

 

Terug naar de OntregelBlik
 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.