Toon zoekbalkToon menu

Verstandelijke beperking

Protocollen Gehandicaptenzorg

Zorgprotocollen zijn onmisbaar. Ze zorgen voor eenheid in alle dagelijkse zaken, bieden duidelijkheid in lastige situaties en vormen een basis, waar je in bijzondere gevallen verantwoord van af kan wijken. Je zorgt ermee dat je cliënten een beter leven hebben, terwijl ze dit zelf in de hand houden.

Protocollen zelf ontwikkelen en bijhouden kost veel tijd. Dit samen doen met anderen levert vaak meer op. Vilans organiseert dat.

Meer dan 500 zorgprotocollen

In de databank van Vilans vind je 500 protocollen voor voorbehouden, risicovolle en overige handelingen. Deze Vilans KICK-protocollen zijn samen met de praktijk ontwikkeld. Meld je aan om toegang te krijgen tot de protocollen en om mee te denken over de ontwikkeling ervan.

Voor wie

De protocollen van Vilans zijn voor zorgorganisaties en onderwijsinstituten.

Aanpak

Op de website van Vilans vind je informatie over de ontwikkeling, het onderhoud en het beheer van de protocollen voor meer dan 500 Vilans KICK-leden.

Lees meer over de KICK-protocollen

Lees meer over wat de KICK-protocollen voor je organisatie kunnen betekenen in de folder (pdf). Of lees over de KICK-protocollen op de website van Vilans

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.