Toon zoekbalkToon menu

Aveleijn

Logo Aveleijn

Mobiléa voor digitale zorg

Vanuit de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ biedt Aveleijn biedt zorg aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking. Technologische innovaties ondersteunen hierbij de eigen regie en communicatie.


Mobiléa is een zorgtechnologie voor zorg op afstand. Zorgmedewerkers, cliënten, mantelzorgers en verwanten kunnen met elkaar beeldbellen, chatten en informatie en bestanden uitwisselen. De vraag die tijdens de implementatiefase van de Innovatie-impuls centraal staat, is: Hoe kan Mobiléa als instrument voor digitale zorg, voor cliënten en begeleiders waardevol ingezet worden in de ambulante zorg, wonen en dagbesteding binnen Aveleijn?

Op kleine schaal krijgen we regelmatig aanvragen voor het gebruik van Mobiléa. Met de ambulante zorg, wonen en dagbesteding zijn we in gesprek om de mogelijkheden te verkennen. Onze wens is om Mobiléa op grote schaal waardevol in te zetten. Deze implementatie willen we projectmatig aanvliegen. Aveleijn richt een helpdesk in voor en door cliënten. We merken dat een aantal cliënten heel enthousiast is over Mobiléa en uit zichzelf al instructies en filmpjes maken om anderen te enthousiasmeren. 

Project: Digitale zorg met behulp van Mobiléa
Thema: Corona en contact op afstand

Aveleijn
Grotestraat 260
7622 GW Borne
074-2556600
www.aveleijn.nl
 
Aantal medewerkers: 1.900, 300 stagiaires en 800 vrijwilligers
Aantal cliënten: 2.600

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.