Naar hoofdinhoud Naar footer
berber-wesseling-vierkant

Berber Wesseling

GZ-psycholoog | Ontwikkelaar van de leidraad NAH in het vizier

Drs. Berber Wesseling is GZ-psycholoog bij InteraktContour. Daarnaast is zij projectleider / onderzoeker bij het NAH Kennisnetwerk Gewoon Bijzonder. Zij is tevens auteur van het rapport ‘NAH in het Vizier’.  

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. InteraktContour biedt daarvoor behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurs zorg in Oost- en Midden-Nederland. 

Het onderzoeksrapport ‘NAH in het vizier’ (2020) bevat een inventarisatie van gebruikte kennisbronnen en kennisproducten en de kennisbehoefte van professionals die in de chronische fase zorg en ondersteuning bieden aan mensen met NAH en naasten. 

Momenteel doet zij promotieonderzoek aan de VU te Amsterdam naar wat traumatisch hersenletsel betekent in het dagelijks leven van mensen met NAH en hun naasten. Een belangrijk begrip hierbij is veerkracht. 

Zij is tevens toezichthouder bij Accolade Zorg en vanuit de Raad van Toezicht lid van de auditcommissie Kwaliteit en Veiligheid. 

Daarnaast was zij jarenlang voorzitter van het Hersenletselteam Utrecht en voorzitter / lid van het Neuronetwerk in Flevoland. Ook was zij projectleider bij het In voor mantelzorg traject, waarbij binnen de 24-uurszorg meer aandacht en ruimte kwam voor het netwerk van mensen met NAH.    

Berber Wesseling heeft tevens (management)ervaring in de zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen, lichamelijke beperkingen en NAH en als docent in het (post) HBO onderwijs.